Jackpot

est.hu:
7/10
|
olvasói
7/10 (7)
Oscar munkavezető egy szelektívszemét-feldolgozó üzemben, mely volt elítélteket foglalkoztat. A fiatalember egy nap kutyaszorítóban találja magát: egy tömegmészárlás kellős közepén fekszik egyedüli túlélőként, körülötte...
...nyolc hulla (az egyik éppenséggel pont rajta), a rendőrség pedig már a helyszínen. A menekülés nem lehetséges, kapóra jönne tehát egy jó mese, Oscar azonban csak az igazsággal tud szolgálni – ami annyira abszurd és hihetetlen, hogy az ügyben nyomozó rendőr nem is veszi be. Az egyetlen hatalmas flashbackben a néző elé tárt történet lényege, hogy Oscar és három társa (egytől egyig az említett szemétfeldolgozó rovott múltú alkalmazottai) fogadnak a totón, és úgy alakul, hogy telitalálatuk lesz, ami nem kevesebb, mint 1,7 millió koronás nyereményt jelent.
 
Ám az ünneplés estéjén az örömbe üröm vegyül, és főhősünk elég kellemetlen meglepetésre érkezik haza lakásába a koccintásra szánt itókával. A nem várt helyzetre azonnal reagálni kell, egyik esemény pedig követi a másikat, míg a véres és erőszakos szituációk láncolata a felütésben megismert és mészárszékké változott peep show-ba vezet. 
 
A legtöbb ember Kínában él egyik direktoraként megismert Magnus Martens a Jackpotot Jo Nesbø (a Fejvadászok regényeredetijének szerzője) eleve filmre szánt története alapján írta és rendezte. Fekete komédiájuk szinte egyetlen lélegzetre elmesélt pergő és fordulatos, szórakoztató kis remek, mely leginkább a Sekély sírhantra emlékeztet, ám annak nyugtalanító felhangjai nélkül. 
fürkész
2012.10.26
|
Arme Riddere
norvég vígjáték, 90 perc, 2011
Egy totószelvény főnyereményén összeveszik egy baráti társaság, és egyenként nyírják ki egymást.
rendező:

Magnus Martens

Forgalmazza: Vertigo Média
Bemutató: 2012. november 1.
(7 kép)


Film premierek

Rontó Ralph

amerikai animációs film, 92 perc, 2012
Játék
A szentendrei Skanzen a magyar nyelvterület népi építészetét, lakáskultúráját, gazdálkodását és életmódját mutatja be a 18. század közepétől a 20. század első feléig tartó időszakig.
Filmek a TV-ben
H
5
K
6
Sze
7
Legnépszerűbb
Copyright © 2022 Minnetonka Lapkiadó Kft.