A hét pszichopata és a Si-cu

est.hu:
10/10
|
olvasói
8/10 (68)
Az Erőszakik az elmúlt évek egyik legeredetibbb, leglebilincselőbb filmje volt, zseniális párbeszédekkel, bizarr, de remekül felépített karakterekkel, egészen gonosz humorral és egy olyan történettel, aminek a mélyén mégis igazi érzelmeket találhattunk.
Nem csoda, hogy az író-rendező, Martin McDonagh új munkáját már nagyon vártuk – pláne egy ilyen címmel! Egy gyors névsorolvasás: Christopher Walken, Sam Rockwell, Colin Farrell, Woody Harrelson, Tom Waits, Abbie Cornish és Olga Kurylenko. Ha az utolsó név kissé kakukktojás is – ráadásul alig egy-két perces a jelenése a filmben –, ez a szereplőgárda és Martin McDonagh személye önmagában is garancia arra, hogy végre egy tényleg jó filmet kapjunk, a cím pedig sejteti azt is, hogy az egész valahogy nem lesz normális. És nem is az! 
 
Mert van ugyan egy alaptörténet Martyról (Farrell), az enyhén alkoholista és írói válsággal küszködő forgatókönyvíróról meg a kutyalopásból élő haverjairól, akik véletlenül egy közveszélyes gengszter hőn szeretett ebét – a címbéli, Bonny nevű si-cut – emelik el. Ennek aztán súlyos és rohanós következményei lesznek, de mindez csak látszólag egy túlpörgetett road movie. A lényeg a csavarosan megírt forgatókönyvben rejlik, minden szereplőhöz kapcsolódik egy éjsötét akasztófahumorral fűszerezett háttértörténet, és kapunk egy zseniális mellékszálat is, egy filmen belüli filmet. Amikor a sivatagban rejtőző hőseink még némi peyote-ot is magukhoz vesznek, akkor aztán tényleg olyasmit látunk, amit moziban már nagyon rég – vagy soha – nem láthattunk. A szemet szemért elv újragondolásáért pedig jár egymillió pluszpont! 
Vízer
2012.11.30
|
Seven Psychopaths
angol krimivígjáték, 110 perc, 2012
Egy nyüglődő hollywoodi forgatókönyvíró nagy bajba kerül, amikor a legjobb haverja elrabolja egy gengszterfőnök ölebét.
Rendező:

Martin McDonagh

Forgalmazza: Big Bang Media
Bemutató: 2012. december 6.
(11 kép)


Film premierek

Rontó Ralph

amerikai animációs film, 92 perc, 2012
Játék
Ester Rada az élő bizonyíték rá, hogy jelentősen lerövidíthető az az időszak, amikor a kezdő zenész ötvenfős klubokban kényszerül játszani húsz fizető vendég előtt.
Filmek a TV-ben
H
28
K
29
Sze
30
Legnépszerűbb
Copyright © 2022 Minnetonka Lapkiadó Kft.