A végzet napja

est.hu:
7/10
|
olvasói
7/10 (7)
Rongyos, éhes, halálosan fáradt öttagú csapat – három fiatal férfi és két nő – menetel egy kipusztult országúton. Nem állhatnak meg, mindenképpen haladniuk kell tovább, de mivel nagyon rossz állapotban vannak (főleg az egyikük), ...
...úgy döntenek, meghúzzák magukat egy darabig egy elhagyatott faházban, amire útközben bukkannak. Lassanként kiderül, hogy egy világégés után vagyunk, hőseinknek pedig azért kell menekülniük, mert mindenfelé rájuk, pontosabban főleg a húsukra vadászó emberevő hordák portyáznak. A menedéket nyújtó ház azonban nem is olyan biztonságos, mint azt elsőre gondolták, továbbá a csapat tagjainak egymáshoz való viszonya is dinamikusan változik. Míg négyen szinte gyerekkoruktól kezdve ismerik egymást, addig az egyik nő csak nemrégiben csatlakozott hozzájuk, és magába forduló viselkedésével egyre inkább kivívja a többiek gyanakvását.
 
A végzet napja erősen emlékeztet a közelmúltbeli posztapokaliptikus mozikra, főleg Az útra és az Éli könyvére: előbbit szinte a szikárságig és szenvtelenségig vitt eszköztelenségével, utóbbit elsősorban képi világával idézi. A pusztulást és reménytelenséget sugalló atmoszférát sűríti, hogy a film csaknem végig egyetlen helyszínen játszódik, a hangulatot pedig még tovább rombolja, hogy míg az említett zsánertársaknak ha nem is sok, de pislákolt azért némi remény a végén, A végzet napjából mindez látványosan hiányzik: a végsőkig fokozott kilátástalanságra a kegyetlen zárójelenet teszi fel a koronát. 
fürkész
30 November 2012
|
Hungarian title: A végzet napja
American sci-fi, 85 min, 2011
Directed by:

Douglas Aarniokoski

Distributor: ADS Service
Premiere: 06 December 2012
(8 kép)


Film premierek

Rontó Ralph

amerikai animációs film, 92 perc, 2012
Játék
November 3. és 5. között az Európai Parlament idén is az Uránia Nemzeti Filmszínházban mutatja be az Lux-díjra jelölt, döntős filmeket.
Legnépszerűbb
Copyright © 2022 Minnetonka Lapkiadó Kft.