Dredd

est.hu:
8/10
|
olvasói
5/10 (131)
Némi csúszással lopakodott be hozzánk a 2012-es év egyik legambiciózusabb akciófilmje, a maga zsánerében különösen jól sikerült Dredd. Ezer oka lehet annak, hogy miért úszott el a pénztáraknál a B-filmeken edződött Pete Travis nagy lehetősége...
...annak ellenére, hogy képregény-adaptációját a kritikusok és a nézők is egyaránt szerették a tengerentúlon. Amellett, hogy a műfajhoz képest alacsony költségvetésből nem tellett a produkciónak ismert sztárokra és ütős reklámkampányra, valószínűleg az se segített neki, hogy a Batman-trilógia befejező epizódjával kellett versenyre kelnie.
 
Adott egy ismert brand: az 1977-ben született brit képregény, főszerepben a törvény megvesztegethetetlen, vaskezű őrével. A Dredd egyik epizódjából (és nem az 1995-ös sylvester stallonés feldolgozásból) a Danny Boyle-lal már többször együtt dolgozó Alex Garland (A part, 28 nappal később) kanyarintott forgatókönyvet. A rendező az izgalmasan összetett karakterekkel játszó, csavaros történetből pedig egyhelyszínes, látványos (és nagyon naturális) sci-fit csinált szuperfegyverekkel, sok vérrel és loccsanó agyvelőkkel. 
 
A távoli jövőben járunk. Az emberi civilizáció egyik utolsó oázisában, Mega-Cityben tombol a bűnözés és a korrupció. Dredd bíró (Karl Urban) Cassandra Anderson (Olivia Thirlby), a másik tudatába belelátni képes újonc segítségével készül leszámolni a hírhedt „Ma-Mával” (Lena Headey), aki a bandájával rettegésben tartja a várost. A pszichopata hölgy kezében futnak össze ugyanis a divatos, új drogot, az érzékelést belassító slow-mot (slow motion) áruló maffia szálai…  
zsinora
2013.01.07
|
Dredd
amerikai-angol-indiai akciófilm, 95 perc, 2012
Egy jövőbeli, ultraerőszakos világban egy rendőrbíró és társnője csapdába kerül, amikor egy kegyetlen drogmaffiavezér ki akarja végezni őt egy lezárt lakótömbben.
Rendező:

Pete Travis

Színész:

Karl Urban
(Dredd bíró)

Lena Headey
(Ma-Ma)

Olivia Thirlby
(Anderson)

Domhnall Gleeson
(Clan Techie)

Jason Cope
(Zwirner)

Wood Harris
(Kay)

Joe Vaz
(Big Joe)

Langley Kirkwood
(Lex bíró)

Junior Singo
(Amos)

Forgalmazza: Parlux Entertainment
Bemutató: 2013. január 10.
(12 kép)


Film premierek

Rontó Ralph

amerikai animációs film, 92 perc, 2012
Játék
A szentendrei Skanzen a magyar nyelvterület népi építészetét, lakáskultúráját, gazdálkodását és életmódját mutatja be a 18. század közepétől a 20. század első feléig tartó időszakig.
Filmek a TV-ben
H
23
K
24
Sze
25
Cs
26
P
27
Legnépszerűbb
Copyright © 2023 Minnetonka Lapkiadó Kft.