Vérturisták

est.hu:
8/10
|
olvasói
9/10 (6)
Tegye fel a kezét, akinek még soha nem villant át az agyán, hogy legszívesebben agyoncsapna valakit, mert mondjuk túl hangosan beszél, flegmán szemetel, éppen útban van, vagy szimplán csak baromi idegesítő.
Ben Wheatley, a 2011-ben egy fura indie-horrorral (Kill List) dobbantott ír rendező annak nézett utána, mi történik, ha nem csak eljátszunk a gyilkos gondolatokkal, hanem cselekszünk is. Hősei addig ütnek és vágnak, amíg mozog az áldozat – a kétely és a lelkiismeret-furdalás leghalványabb jele nélkül.
 
A Vérturisták (megint köszönet az elmés magyar címért) a Rendezők Kéthete szekcióban mutatkozott be a legutóbbi Cannes-i Filmfesztiválon, ahonnan el is hozta a legjobb kutya alakításért járó Palm Dog-díjat (igen, van ilyen). De Ben Wheatley filmjét (melynek forgatókönyvét a két főszereplő jegyzi) a tehetséges négylábú „alakítása” mellett a szokatlanul morbid humora és a sajátos világa miatt is szerették az Azúr-parton. 
 
Chris (Steve Oram) és Tina (Alice Lowe), az átlagos (de inkább átlagosan kattant) proli párocska lakókocsis felfedezőútra indul. A friss szerelmesek Írországban bolyongva a saját ösztöneik erdejében tesznek végzetes túrát, és sokkal többet tudnak meg egymásról és önmagukról, mint azt előre sejtették volna. A szemfüles néző elfilozofálgathat azon, hogy is van mindez Freudnál, hogyan harcol egymással Erósz és Thanatosz, vagyis az élet- és a halálösztön, de szerencsére ez nem kötelező. Éppen elég történés van ebben a groteszk roadmovie-ban ahhoz, hogy csak úgy simán végigüljük, és maximum drukkoljunk Tinának, hogy fusson, amíg lehet. 
zsinora
2013.01.11
|
Sightseers
ír vígjáték, 88 perc, 2012
Tina hátizsákos kirándulásra megy új szerelmével, Chris-szel, akiről azonban kiderül, hogy gyilkos. A lány beáll mellé gyilkolni, és együtt kezdenek ámokfutásba.
Rendező:

Ben Wheatley

Forgalmazza: Másképp Alapítvány
Bemutató: 2013. január 31.
(7 kép)


Film premierek

Rontó Ralph

amerikai animációs film, 92 perc, 2012
Játék
Ester Rada az élő bizonyíték rá, hogy jelentősen lerövidíthető az az időszak, amikor a kezdő zenész ötvenfős klubokban kényszerül játszani húsz fizető vendég előtt.
Filmek a TV-ben
H
5
K
6
Sze
7
Legnépszerűbb
Copyright © 2022 Minnetonka Lapkiadó Kft.