A rajtaütés

est.hu:
8/10
|
olvasói
9/10 (84)
Sajnos azt kell mondanunk, hogy ázsiai rokonaik mellett a hollywoodi akciófilmek többnyire csak túlértékelt, korhatáros pirotechnikai bemutatók, legyen szó hongkongi, japán, dél-koreai, thai, vagy mint esetünkben, egy majdnem indonéz munkáról.
Bár A rajtaütés szinte minden elemében távol-keleti darab, rendezője, Gareth Evans történetesen walesi, aki az indonéz küzdősportot, a pencak silatot kutatva lelte meg új otthonát, filmjeinek témáját és saját sztárját, a babaarcú Iko Uwais-t. Ő volna az a Rama nevű fiatal kommandós, aki újonc csapatával együtt egy gengszterfőnököt indul elfogni egy lepusztult toronyházba, ám a csapatot hamar leleplezik, és a mozivásznon rég látott brutalitással javarészt kiirtják. Csak néhány rendőrnek sikerül az első félórát túlélnie, de rájuk is rengetegen vadásznak a szűk folyosókon, és mivel a lőszerük elfogyott, a főszerepet a bozótvágó kések, tőrök és persze a puszta kéz veszi át, de olyan lenyűgöző – és hangsúlyosan kegyetlen – koreográfia közepette, ami egy horrorfilmnek is becsületére válna.
 
Nem véletlen, hogy sokan kiáltották ki már most az évtized akciófilmjének, ami ugyan költői túlzás, hiszen az első Die Hard-filmből is kölcsönző történet az elképesztő tempó és megannyi izgalom ellenére elég vékonyka, és a karakterekkel sem bajlódtak sokat, de maga a tény, hogy egy, a világ számára szinte ismeretlen országban alig egymillió dollárból készült mozi ilyen messzire eljutott, elég sokat elárul arról, hogy mennyire élvezhető. 
Vízer
2013.01.28
|
The Raid
amerikai-indonéz akciófilm, 101 perc, 2012
Egy csapatnyi kommandós csapdába kerül egy bűnözőkkel teli épületben, és valahogy ki kell kerülniük a harapófogóból.
rendező:

Gareth Evans

Forgalmazza: Parlux Entertainment
Bemutató: 2013. január 31.
(12 kép)


Film premierek

Rontó Ralph

amerikai animációs film, 92 perc, 2012
Filmek a TV-ben
H
25
K
26
Sze
27
Copyright © 2021 Minnetonka Lapkiadó Kft.