Ébredés

est.hu:
8/10
|
olvasói
10/10 (29)
Skunk tizenegynéhány éves lány, aki családjával Észak-Londonban lakik. Az anya ugyan elhagyta őket, Skunk pedig cukorbeteg, ennek ellenére viszonylagos boldogságban élnek apjával, bátyjával és egy szimpatikus lengyel bevándorló...
…házvezetőnővel egy csendes környéken. A lakók nyugalmát csak az zavarja meg időnként, hogy van a szomszédságban egy balhés család is, egy hipererőszakos apa három zűrös lányával (életkoruk 10-től 14 évig terjed), akik a maguk módján rendszeresen terrorizálják környezetüket. 
 
A film is egy ilyen támadással kezdődik: az agresszív Mr. Oswald brutálisan megveri Ricket, a főhősnő enyhén értelmi fogyatékos, idősebb barátját. A bántalmazástól kezdve pedig mintha valami megtörne a lány és a környék életében (egyre-másra történnek a kisebb-nagyobb drámák), sőt az incidens elindít egy olyan folyamatot, melynek végzetes következményei lehetnek Skunkra és szeretteire nézve. 
 
Az Ébredés az eredetileg színházi rendező Rufus Norris bemutatkozó nagyjátékfilmje, melyben kissé a Submarine-re emlékeztető módon bontja ki a témát, azaz azt, ahogy egy gyerek megismerkedik az első szerelem élményével és bevezetést nyer a felnőttek kevésbé vonzó és egy cseppet nyomasztó világába. A kezdeti egyszerre mély és jópofa attitűd után ugyan a film utolsó harmadára elkezdi halmozni a hatáselemeket (elsősorban a durva történéseket és kicsit a giccset), de a Skunkot alakító gyerekszínész, Eloise Laurence játéka olyan meggyőző, hogy az Ébredés még így is bámulatra méltóan friss és üde marad. 
fürkész
2013.04.22
|
Broken
angol filmdráma, 91 perc, 2012
Egy észak-londoni fiatal lány története, akinek az élete teljesen megváltozik, miután szemtanúja lesz egy erőszakos támadásnak.
Rendező:

Rufus Norris

Forgalmazza: Szuez Film
Bemutató: 2013. április 25.
(9 kép)


Film premierek

Rontó Ralph

amerikai animációs film, 92 perc, 2012
Filmek a TV-ben
H
25
K
26
Sze
27
Copyright © 2021 Minnetonka Lapkiadó Kft.