A hipnotizőr

est.hu:
6/10
|
olvasói
6/10 (10)
A skandináv krimik egyeduralkodása a könyvpiacon szép lassan átcsordogál a mozikba is, és talán nem csoda, hogy az északi rendezők alapanyagként leginkább a saját regényíróik műveit használják. Így tett Lasse Hallström is…
…aki huszonöt évnyi hollywoodi vendégeskedés után tért vissza hazájába, hogy az amerikai nyáltenger (Hallström mostanság a Nicholas Sparks-életmű lelkes adaptálója) után egy olyan, nem kicsit sötétebb tónusú sztorit vigyen filmvászonra, amit a tengerentúlon biztosan senki sem bízna rá. A nyitóképsorban kapásból kivégeznek egy komplett családot, és csak egy tinédzser fiú éli túl a tragédiát, akit sokkos állapotból egy hipnotizőr igyekszik kirángatni, mivel a rendőrségnek létfontosságú lenne a szemtanú vallomása. A film félig krimi, félig pedig családi dráma, így azoknak ajánljuk, akiket nemcsak a nyomozás izgalma érdekel. 
 
Sajnálatos, hogy az erős atmoszféra nem társul erős tartalommal, ugyanis a krimi fordulatai gyakran nélkülözik a logikát, és az egyik legfőbb meglepetésnek szánt pillanat nagyon is kiszámítható. A film végi látványos nagyjelenet a tó jegén azonban sok mindenért kárpótol, és ekkor még azt is megbocsátjuk neki, hogy Hallström érezhetően otthon sem tudta elhagyni a Hollywoodban magára szedett érzelgősségét, és jó néhány jelenetet túl melodrámaira hangszerelt, ami ebből a műfajból kissé kilóg. 
Tulu
2013.04.22
|
Hypnotisören
svéd thriller, 122 perc, 2012
Egy nyomozó egy híres pszichológust hív segítségül, hogy egy bűntény traumatizált szemtanújából kihúzzák az információkat, amikre szükségük van.
Színész:

Mikael Persbrandt
(Erik Maria Bark)

Lena Olin
(Simone Bark)

Tobias Zilliacus
(Joona Linna)

Helena af Sandeberg
(Daniella)

Forgalmazza: Budapest Film
Bemutató: 2013. április 25.
(13 kép)


Film premierek

Rontó Ralph

amerikai animációs film, 92 perc, 2012
Játék
November 3. és 5. között az Európai Parlament idén is az Uránia Nemzeti Filmszínházban mutatja be az Lux-díjra jelölt, döntős filmeket.
Legnépszerűbb
Copyright © 2022 Minnetonka Lapkiadó Kft.