Szörny Egyetem

olvasói
7/10 (20)
A Pixar még sosem csinált rossz filmet, viszont a Verdák 2.-ig tartó menetelésük nem csak ezért volt különleges. Lényegében minden korábbi mozijuk animációs mesterműnek tekinthető, így egy szimplán „egész jó” minősítés náluk jókora nívóbuktát jelent.
Ráadásul a színvonal a Merida, a bátor esetében sem verdeste az egeket, így félő volt, hogy a korábbi, igazi mozis varázslatokat szállító csodacég szép lassan leépül ügyes kisiparossá. Valószínűleg ők is érezhették a veszélyt, ugyanis a Szörny Rt. előzményeit bemutató Szörny Egyetemnél nagyon összekapták magukat. 
 
A Mike és Sully barátságának kezdeteit bemutató mozi ismét egy jól ismert zsánert (a Pixarnál szeretnek a klasszikus hollywoodi műfajokkal játszadozni), az egyetemi sportkomédiát vette alapul, ahol a hangsúly nem a nagy berúgásokon és a szexen, hanem a „lúzer csapat bebizonyítja, hogy kitartással és összefogással bármilyen cél elérhető” tanulságon van.  
 
Ezúttal azt kell bemutatniuk, hogy bizony ők a legfélelmetesebb ijesztgetők széles e világon. A próbatételek ötletesek és viccesek (pl. lopódzás a könyvtárban úgy, hogy a könyvtáros néni ne vegye észre), a karakterek ritka sokszínűek és zabálni valóan randák, a filmnek pedig nemcsak humora és jó története, hanem szíve is van, márpedig leginkább ez hiányzott a Verdák 2.-ből és a Merida, a bátorból. A Pixar tehát – legalábbis egy film erejéig – ismét a régi fényében ragyog, ami már csak azért is rájuk fér, mert a következő, Repcsik című munkájuk sajnos nem tűnik többnek olcsó Verdák-koppintásnál. 
Tulu
2013.06.24
|
Monsters University
amerikai animációs film, 110 perc, 2013
Mike és Sulley eleinte az egyetemen messze nem voltak a legjobb barátok, ám később...
Rendező:

Dan Scanlon

Forgalmazza: Fórum Hungary
Bemutató: 2013. június 27.
(13 kép)


Film premierek

Rontó Ralph

amerikai animációs film, 92 perc, 2012
Játék
Molnár Ferenc Caramel 2005-ben, a Megasztár 2. szériájának győzteseként került a zenei köztudatba. 10 év elteltével sikere töretlen, a zenei és közélet kiemelt szereplője.
Filmek a TV-ben
H
12
K
13
Sze
14
Legnépszerűbb
Copyright © 2021 Minnetonka Lapkiadó Kft.