Tűzgyűrű

olvasói
8/10 (100)
Peter Jackson után – vagy inkább mellett – Guillermo del Toro a másik olyan kortárs mainstream rendező, aki képes olyan elképesztően színes és nagyléptékű fantáziavilágot létrehozni, amely egyformán izgalmas szinte mindenkinek.
És del Toro most hatalmas fába vágta a fejszéjét... Guillermo del Toro mindig szeretett szörnyekkel dolgozni (Hellboy, A faun labirintusa, Mimic - A júdás faj), de ekkora dögökkel még ő sem találkozott soha – kivéve, amikor régi japán filmeket nézett. A Tűzgyűrű igazi hősei ugyanis a kaijuk, az olyan óriásszörnyek, mint amilyen Godzilla volt, akik a Csendes-óceán mélyén megnyílt portálból törnek elő, hogy elpusztítsák az emberiséget. Az egyetlen válasz erre a veszélyre a Jaeger-program, amely keretében böhöm nagy és két, egymás idegpályájára kapcsolt „pilóta” által vezérelt robotok veszik fel a harcot – kezdetben sikerrel a behemótok ellen. 
 
A titánok harca mellett persze jut hely az emberi drámának is, hiszen a harcosok nem csak egymás reakcióit és izomreflexeit osztják meg, hanem emlékeiket is, és akik mind különböző háttérrel és indittatással rendelkeznek. Kérdés, hogy a Csatahajó című, nem sok jó kritikát kapott vizieposz felütését és világát sokban idéző film mit kínál még a csatákon és a karakterek lelki életén kívül, és képes-e az új Superman-film nyomába érni, illetve arra is kíváncsi lennék, hogy az irtózatos méretű kaijuk vajon mivel laknak jól, ha még egy bálna is ebihalnak látszik mellettük? 
Vízer
2013.07.08
|
Pacific Rim
amerikai sci-fi, 131 perc, 2013
Csak óriásrobotokkal menthetjük meg a Földet a ránk támadó óriásszörnyektől.
Forgalmazza: InterCom
Bemutató: 2013. július 11.
(11 kép)


Film premierek

Rontó Ralph

amerikai animációs film, 92 perc, 2012
Játék
A szentendrei Skanzen a magyar nyelvterület népi építészetét, lakáskultúráját, gazdálkodását és életmódját mutatja be a 18. század közepétől a 20. század első feléig tartó időszakig.
Filmek a TV-ben
H
20
K
21
Sze
22
Cs
23
Legnépszerűbb
Copyright © 2022 Minnetonka Lapkiadó Kft.