A nagy füzet: amerikai forgalmazó

Szász János Oscar-esélyes rendezését a független filmek forgalmazásában világelső Sony Pictures Classics vásárolta meg és mutatja be Észak-Amerikában. A Sony Pictures Classics többek közt Woody Allen, Jim Jarmusch, Mike Leigh, …
Richard Linklater, Pedro Almodóvar és Michael Haneke alkotásait forgalmazta a közelmúltban. Az illusztris szereplőgárdát (Ulrich Matthes, Ulrich Thomsen, Molnár Piroska) felvonultató mű a magyar származású svájci írónő, Agota Kristof negyven nyelven megjelent kultuszregényéből készült; főhőse egy tízéves ikerpár. A film a II. világháború idején egy határszéli faluban a nagymamájuknál nevelkedő és a könyörtelen világban túlélni igyekvő fiúk megrázó története.  
 
A nagy füzet nemzetközi premierje alkalmával elnyerte a Karlovy Vary Filmfesztivál fődíját, azóta pedig világszerte a legrangosabb fesztiválok hívták meg programjukba. Szász János rendezése ezenkívül versenyben van a legjobb idegen nyelvű film Oscar-díjáért, ugyanis szerepel azon a kilenc külföldi filmet tartalmazó szűkített listán, amiből az Amerikai Filmakadémia tagjai hamarosan kiválasztják az öt végső jelöltet. 
 
 
(Magyar Nemzeti Filmalap)
 
2014.01.06
|


Film premierek

Pelyhes – Kalandra fel!

belga-izlandi animációs film, 83 perc, 2018

Patrick – Ebbel szebb az élet

angol családi film, 94 perc, 2018

Nyitva

magyar romantikus vígjáték, 98 perc, 2018

A fakír, aki egy IKEA szekrényben ragadt

amerikai-belga-francia-indiai-szingapúri filmdráma, 92 perc, 2018

Az első ember

amerikai filmdráma, 141 perc, 2018
Játék
1977. A fiatal amerikai Susie Bannion (Dakota Johnson) Berlinbe utazik, hogy csatlakozzon a nagyhírű Markos Tanz Companyhoz. Ahogy megérkezik, a társulat egy másik tagja, Patricia titokzatos körülmények között eltűnik.
Filmek a TV-ben
23:05
23:10
23:10
Zéró gyanúsított
amerikai krimi, 2004
23:20
Snowpiercer - Túlélők viadala
dél-koreai-amerikai akciófilm, 2013
23:30
Greenwichi idő
angol film, 1999 (feliratos)
Copyright © 2018 Minnetonka Lapkiadó Kft.