Forog Pálfi György új filmje

Szabadesés címmel készül Pálfi György új nagyjátékfilmje. A forgatás január 3-tól 28-ig tart. A Final Cut, a Taxidermia és a Hukkle rendezője egy vérbeli függetlenfilmet forgat, annak minden pozitívumával. A filmet a stáb…
…az ötlettől a mozikópiáig öt hónap alatt hozza létre. 2013. novemberében megszületett az ötlet, decemberben elkészült a forgatókönyv, mellyel párhuzamosan megtörtént az előkészítés, a januári forgatás után februárban a vágás, márciusban pedig az  utómunka zajlik. A Szabadesés az alkotók tervei szerint áprilisra lesz teljesen kész. 
 
A Szabadesés a készítők szándéka szerint igazi stílusbravúr lesz: hét lakás történetét meséli el, egymás alatti hét emeleten elhelyezkedő lakások nem hétköznapi történeteit. Bennünk fellelhető szorongások vizuális megjelenései ezek a sztorik. Akár meg is történhetnének, talán meg is történnek – csak nem szeretünk róluk beszélni. A film keretét adó zuhanás azonban betekintést enged néhányba. 
 
A mű főszereplője Molnár Piroska, akinek olyan színészek szerepelnek az oldalán, mint Tenki Réka, Trill Zsolt, Nagy Zsolt, Bordán Irén, Jordán Tamás, Hegedűs D. Géza és Benedek Miklós. A film operatőre Pohárnok Gergely. A Szabadesés a tervek szerint idén egy jelentős nemzetközi fesztiválon lesz először látható, majd várhatóan szeptember végén kerül a magyar mozikba. 
 
 
(Vertigo)
 
2014.01.24
|


Film premierek

Rontó Ralph

amerikai animációs film, 92 perc, 2012
Játék
Ester Rada az élő bizonyíték rá, hogy jelentősen lerövidíthető az az időszak, amikor a kezdő zenész ötvenfős klubokban kényszerül játszani húsz fizető vendég előtt.
Legnépszerűbb
Copyright © 2021 Minnetonka Lapkiadó Kft.