Salvo – Magányos szerelmesek

est.hu:
6/10
|
olvasói
(0)
Gyönyörű vak lány és szótlan bérgyilkos románca még sosem vezetett jóhoz a filmtörténet során, főleg, ha mindez a véráztatta, nap perzselte Szicíliában játszódik, ahol azt sem tudják, mi a vicc, és a jégkrémet is a maffiától veszed!
Az első filmes Fabio Grassadonia és Antonio Piazza nem riad vissza a műfaji kliséktől, így címszereplő bérgyilkosuk, Salvo (a palesztin Saleh Bakri, aki valószínűleg amúgy sem tud jól olaszul) olyan, mint Leon jóképű öccse, vagyis hetente szól öt szót, de azt is csak akkor, ha jó a kedve, de sosem jó a kedve. Aztán ott van egy véres leszámolás vak szemtanúja (Sara Serraiocco), aki átlagon felül szép, és van egy kegyetlen maffiavezér, aki nem díjazza kellőképp Salvo lojalitásának pillanatnyi megingását. Mindez számos filmből lehet ismerős, de legfőképp Jean-Pierre Melville 1967-es A szamuráj című klasszikusából, vagyis a két fiatal rendező nem az újszerű történetre, hanem a megragadó stílusra és hangulatra utazott, és ez javarészt sikerült is nekik.
 
Az első 30 perc valóban lélegzetállító, ahogy az operatőri munka is kiváló egész végig, de bizonyos ponton a klisék alapján kivágott karakterek hiányzó mélysége fájóvá válik, és egy olyan fordulat is bekövetkezik, ami már-már giccsnek minősül, főleg egy ilyen szikár filmben, és a történet is végzetesen lelassul, hogy az utolsó tíz percre szerencsére új lendületet kapjon. Ettől függetlenül van miért szeretni a Salvót – és aki még nem találta ki: igen, ez egy beszélő név!
Vízer
2014.05.05
|
Salvo
francia-olasz krimi, 110 perc, 2013
Salvo bérgyilkosként és testőrként dolgozik a maffiának. Miután megakadályoz egy merényletet a főnöke ellen, levadássza az elkövetőt, ám ekkor szembesülnie kell a férfi vak nővérével, és ez a találkozás lelki próbatétel elé állítja őt.
Forgalmazza: Másképp Alapítvány
Bemutató: 2014. május 8.
(10 kép)


Film premierek

Rontó Ralph

amerikai animációs film, 92 perc, 2012
Filmek a TV-ben
H
25
K
26
Sze
27
Copyright © 2021 Minnetonka Lapkiadó Kft.