V4 Fesztivál és Színházi Találkozó

Vác, Váci Dunakanyar Színház, 2014. június 24 - 29.
A visegrádi Négyek Színházi találkozója nem egyszerűen csak egy nemzetközi színházi találkozó. A szervezők egy olyan határokon átívelő színházi együttműködést hoztak létre, amely nemcsak összehozza a négy ország művészeit és közönségeit, hanem tapasztalatcserére és az egymástól való tanulásra is ad lehetőséget.
Ennek tökéletes példája lesz a fesztivál végére egy workshop keretében létrejövő performance a négy ország résztvevőinek közreműködésével. Az idei workshop címe „Tetszettek volna forradalmat csinálni”, és a rendszerváltás 25. évfrodulója alkalmából kerül megrendezésre. Emellett egy szakmai konferencia is lesz a fesztivál alatt, ahol szintén a rendszerváltás lesz a téma.
 

 
A Visegrádi Négyek országainak (Csehország, Lengyelország, Magyarország és Szlovákia) együttműködése messzire nyúlik vissza a történelemben. Ezen négy ország politikai és gazdasági együttműködése, a V4 valóban erős és hiteles védjeggyé és együttműködéssé vált az évek során. Egy dolgot kell és lehet azonban még ehhez hozzátenni. Ez nem más, mint a kultúra és a művészet. Fontos e négy országnak a művészetek terén is egyezséget kötnie. Ahogy a közmondás is mondja: Egységben az erő. Erre a célra mi lenne alkalmasabb, mint a színház, melynek történelme már több mint 2500 évre nyúlik vissza.
 

 
Az egymástól látott technikákat, játékmódokat, rendezői koncepciókat, a díszlet és jelmezterveket és azok kivitelezéseit ellesve, mindenkinek a saját magáévá átdolgozva, magáévá téve a négy országban jelentős kulturális együttműködés veheti kezdetét. 
 

 
A programban a színházi előadásokon kívül nagyszerű koncerteken is részt vehetnek az érdeklődők, lesz Quimby, Hobo, de itt mutatja be legújabb lemezét a Csík zenekar is, és itt búcsúzik el a közönségtől Dolhai Attila és zenekara, akiknek a V4 Fesztiválon lesz a búcsúkoncertjük.


2014.06.17
|


Játék
A PanyolaFeszt arra törekszik, hogy a vidék hagyományait, értékeit csokorba gyűjtve megmutassa a helybélieknek és a faluba érkezőknek egyaránt.
Copyright © 2019 Minnetonka Lapkiadó Kft.