Ridley Scott, a történelmi kalandfilmek mestere visszatér

Ridley Scott megjárta a jövőt a Prometheusszal, a jelent A jogásszal, most pedig a múltba visz el minket legújabb mozijával, az Exodus – Istenek és királyokkal (12E) (Exodus: Gods and Kings, hazai bemutató: 2014. december).
A film középpontjában Mózes és Ramszesz fáraó kapcsolata áll: Mózes a népe szabadságáért küzd és el akarja vezetni őket az Ígéret Földjére, a fáraó viszont nem akar lemondani a rabszolgáiról és az általuk végzett munkáról.  
 
A nemrég bemutatott első trailer alapján a bibliai történet egy akciódús és - ahogy a rendezőtől megszokhattuk - látványos filmben elevenedik meg. Scott, aki a Gladiátorral már bizonyította, hogy az ókori történetekhez ugyanolyan biztos kézzel nyúl, mint a sci-fikhez, ezúttal is remek színészeket válogatott össze. Mózest Christian Bale, Rámszeszt pedig Joel Edgerton alakítja, de a szereplőgárdában ott van Sigourney Weaver, Aaron Paul, Ben Kingsley és John Turturro is. 
IC Press
2014.07.11
|


Film premierek

Rontó Ralph

amerikai animációs film, 92 perc, 2012
Játék
November 3. és 5. között az Európai Parlament idén is az Uránia Nemzeti Filmszínházban mutatja be az Lux-díjra jelölt, döntős filmeket.
Legnépszerűbb
Copyright © 2022 Minnetonka Lapkiadó Kft.