Világszerte több mint 160 millió dollárt hoztak a galaxis őrzői

Rendkívül jól nyitott világszerte a mozikban a Marvel filmstúdió hétvégén bemutatott új sci-fi kalandfilmje, A galaxis őrzői: 160, 4 millió dollár értékben adtak el jegyet az univerzum megmentésért küzdő szuperhősök kalandjait bemutató mozira.

Kapcsolódó cikkek

A film iránti kimagasló érdeklődés azt jelzi, hogy a "Marvel filmstúdió a mozis brandek új aranyszabványa" - írta a Variety.
 
A film augusztusi box-office rekordot döntött az észak-amerikai mozikban, ahol 94 millió dollár értékben adtak el rá jegyet, ezzel magasan túlszárnyalta a Bourne -ultimátum 2007 augusztusi bemutatásakor elért 69,3 millió dolláros jegybevételt, és egyben az idei harmadik legnagyobb összegű kasszasiker a filmbemutatók sorában. 
 
Külföldön 66,4 millió dollárral nyitott 42 országban, köztük Oroszországban, Brazíliában, Mexikóban és Nagy-Britanniában. Úgy ért el világszerte a 160,4 millió dollárt, hogy az olyan nagy piacokon, mint Kína, Ausztrália, Franciaország és Spanyolország is csak ezután mutatják be. 
 
A Marvel képregényeinek adaptációja évek óta igen jó hasznot hoz: 2012-ben a Bosszúállókkal 1,5 milliárd dollárt kerestek, a Vasember harmadik része 1,2 milliárdot hozott, majdnem megkétszerezve az sorozat előző filmjét a Thor: Sötét világ címűt, amely 644,8 millió dollárt forgalmazott. Az idén bemutatott Amerika kapitány - A tél katonája című filmre globálisan 713,2 millió dollár értékben váltottak jegyet. 
 
Amióta 2008-ban átvette a tulajdonjogokat a filmjei fölött, a Marvel 6,3 milliárd dolláros jegybevétellel az egyik legsikeresebb stúdióvá vált Hollywood történtében. 
 
A Galaxis őrzőiben képregényeinek kevésbé ismert hőseit vitte filmvászonra a Vasember, a Thor, az Amerika kapitány és a Bosszúállók után. A történet a kalandor Peter Quill (Chris Pratt) körül forog, aki ellop egy titokzatos gömböt, amelynek megszerzése szerepel a gonosz Ronan (Lee Pace) világuralmi tervei között is. Ezért hajtóvadászatot indít Quill után, akinek minden erejére szüksége van ahhoz, hogy épségben megússza a kalandot. 
 
A filmben Bradley Cooper a hangját kölcsönözte egy gépfegyverrel lövöldöző mosómedvének, Vin Diesel pedig Grootnak, az emberszerű fának. 
 
A Marvel filmstúdió egy hete jelentette be, hogy tervezi a film folytatását, amelyet várhatóan 2017 júliusában láthatnak majd a nézők.

(MTI)
2014.08.05
|


Film premierek

Rontó Ralph

amerikai animációs film, 92 perc, 2012
Játék
Molnár Ferenc Caramel 2005-ben, a Megasztár 2. szériájának győzteseként került a zenei köztudatba. 10 év elteltével sikere töretlen, a zenei és közélet kiemelt szereplője.
Filmek a TV-ben
H
30
K
31
Sze
1
Cs
2
P
3
Legnépszerűbb
Copyright © 2023 Minnetonka Lapkiadó Kft.