Kedvenc helyek

Marianne Faithfull: A volt barátom adta a halálos adagot Jim Morrisonnak

Marianne Faithfull azt állítja, hogy akkori barátja, Jean de Breteuil, egy heroin-dealer adta az utolsó, halálos adagot Jim Morrisonnak.
Az énekesnő egy interjúban azt mondta, hogy akkori barátja, Jean de Breteuiltól vásárolt heroin-adag végzett Jim Morrisonnal. Azt is állítja, hogy az énekes halála baleset volt, és semmi szándékosság nem áll az esemény hátterében.
 
Faithfull elkísérte barátját Párizsba, Breteuil felment Morrison lakásába, míg az énekesnő a hotelszobában maradt. Így emlékszik vissza: "Ösztönösen éreztem, hogy valami baj van. Azt gondoltam, beveszek pár Tuinalt (barbiturát-származék), és kiütöm magam. És ő addig elment meglátogatni Jim Morrisont, és megölte őt. Úgy értem, biztos vagyok benne, hogy baleset volt. Szerencsétlen. Túl erős volt az anyag? Igen. És én semmiről nem tudtam akkoriban. Jean csak később mesélt el mindent." Morrison 27 évesen halt meg kábítószer-túladagolásban.
 
Ugyanebben az interjúban Amy Winehouse-ról is beszélt az énekesnő; "Amy nagyon, nagyon, nagyon óvatos volt velem. Tudta, hogy én tudom, és nem akarta, hogy bármit is mondjak. Van a nárcizmusnak egy foka, ami keveredik az önutálattal. Nagyon jól ismerem ezt. Olyan, mint egy üvegfal közted és a világ között. Mindenki ontja rád a szeretetét, de te ebből semmit sem érzel. De nem tudom, mit tehettem volna még azon kívül, hogy fogom, és megrázom; Te kis hülye! Ébrdej már fel!"
 
Marianne Faithfull új albuma, a Give My Love To London szeptember 29-én jelenik meg. A lemezen számos vendégelőadó is zenél, úgy mint Pat Leonard, Tom McRae vagy Steve Earle.

(NME)
 
2014.08.06
|


Játék
One-woman show egy utolsó felvonásban William Luce művéből a GK Társulat és a Manna produkciójában.
Copyright © 2019 Minnetonka Lapkiadó Kft.