„Remélem, ezzel talán példát mutatok a jövő színésznőinek” - Zoe Saldana

Szerepelt már az Avatarban és a Star Trekben, most pedig A galaxis őrzői között, zöldre festve menti meg a világunkat. Hollywood egyik legvagányabb színésznője a képregénymozikhoz és a sci-fikhez való viszonyáról és az akcióhősnőség felelősségeiről mesélt.
- Ismerted A galaxis őrzői képregényt, amikor megkerestek a szereppel?
 
- Fogalmam sem volt arról, hogy létezik. Csupa lány között nőttem fel, és ott nem volt divatban a képregény. Viszont mindig is vonzottak a science fiction történetek, A galaxis őrzői pedig egyértelműen ezek közé sorolható. 
 
- A sztori egy csapatnyi, egyáltalán nem tipikus hősről szól. Mi motiválja őket arra, hogy társuljanak? 
 
- A bosszú, a pénz, a szabadság meg efféle dolgok. Viszont mélyen, legbelül mindannyian egy közösségre, családra vágynak. Katasztrofális események vezetik rá őket arra, hogy mások életéért is felelősséggel tartoznak, nem csak a sajátjukért. A végére már elfogadják egymást, és pont ez tetszett nagyon ebben a történetben. 
 
- Immár sokadjára maszkíroznak el egy film kedvéért. Mesélnél a make-up nehézségeiről? 
 
- Minden áldott nap ötkor keltem, és öt teljes órát töltöttem a sminkszobában, mielőtt bármit is felvettek volna velem a forgatáson. Borzasztó nehéz volt megtalálni a megfelelő zöld színt Gamorra számára. Fontos volt, hogy vibráló és fiatalos legyen, és annak ellenére se távolítsa el a karaktertől a nézőket, hogy végül is egy idegen világbeli lényről van szó. Amikor a megfelelő szín már adott volt, csak azt kellett kitalálni, hogyan vigyük fel rám minden egyes nap úgy, hogy közben a festékanyagtól ne károsodjon a bőröm. Amikor először próbáltam fel sminkben a jelmezemet, a rajtam lévő anyagok – bőr pl. – elkezdték lesúrolni rólam a festéket, bónuszként pedig izzadtam is, és az sem segített. Szerencsére a Marvel a lehető legjobb szakembereket szerződtette, így minden felmerülő problémára született megoldás. 
 
- Az átlagos moziba járók korábban nem nagyon hallhattak A galaxis őrzőiről. Különlegesnek tartod ezt a filmet? 
 
- Abszolút. Ezek a figurák renegátok. Senki sem figyel rájuk. Ők a család fekete bárányai: tolvajok, fejvadászok, sittesek. Egy véletlennek köszönhetően összekerülnek, és ezáltal úgy kutyulják össze a dolgokat, hogy ezzel megmentik az egész galaxist egy totális katasztrófától. Az tetszett a legjobban a történetben, hogy nem egy tipikus szuperhősös sztori. Ezek a fickók még abszolút éretlenek, de legalább helyén van a szívük, és pont ez az, amit James Gunn annyira jól látott meg bennük, és pont ezért volt ő a legjobb rendező ehhez a történethez. Tökéletesen kezeli a film nagyszabású, megalomán részeit, de ugyanúgy érti a sztori és a karakterek lényegét is. 
 
- James volt az, aki miatt elvállaltad a filmet? 
 
Neki volt a legnagyobb hatása a döntésemre. Elolvastam a forgatókönyvet és lenyűgözött ez a világ, viszont úgy éreztem, hogy a női figurán még akad némi munka, és amikor Jamesszel erről beszélgettünk, pont ugyanazt gondolta erről, amit én is. Ekkor már tudtam, hogy nála jó kezekben leszek még úgy is, ha naponta ötórányi sminkelés vár majd rám. 
 
- Sokat kellett edzened a szerep kedvéért? 
 
- Ahogy öregszem, egyre inkább nehezemre esik ez a sok edzés. Régebben talán még élveztem is, ma már inkább elvégzendő házi feladatként tekintek rá. Egy olyan nőként, akit akciócsajnak tartanak a szakmában, nem engedhetem meg magamnak az eltunyulást, és számomra is fontos, hogy olyan mozikban szerepelhessek, amiket imádtam nézni gyerekkoromban, így mindig tudom motiválni magam. Remélem, ezzel talán példát mutatok a jövő színésznőinek. Nem kell, hogy folyton csak a főhős vágyainak tárgyát alakítsák, hanem ha elég munkát raknak bele, akár egy Marvel-filmben is játszhatnak vagány és tökös csajokat. Hidd el, egész más azt hallani, hogy „Jól néztél ki abban a filmben”, mint azt, hogy „Jól szétrúgtad a seggüket abban a filmben.” 
 
Fórum Hungary/Tulu
2014.08.11
|


Film premierek

Rontó Ralph

amerikai animációs film, 92 perc, 2012
Játék
November 3. és 5. között az Európai Parlament idén is az Uránia Nemzeti Filmszínházban mutatja be az Lux-díjra jelölt, döntős filmeket.
Legnépszerűbb
Copyright © 2023 Minnetonka Lapkiadó Kft.