Eastwood telibe talál

Különleges film egy különleges emberről – meglepő fordulatokkal. Clint Eastwood új, izgalmas és realista akciófilmje, az Amerikai mesterlövész (hazai bemutató: 2015. február 19.) az Oscar-díj közelébe juttathatja abszolút főszereplőjét, Bradley Coopert, de már a készítése is olyan fordulatos, hogy az forgatókönyvbe kívánkozik.
Az amerikai hadtörténet legeredményesebb (legtöbb ellenséges katonát megölő) mesterlövészének iraki kalandjait összefoglaló önéletrajz megfilmesítése ugyanis még tartott, amikor a könyv írója, a film főszereplője meghalt: annyi veszélyes bevetés után, hazai földön lőtte le egy másik veterán. 
 
Bradley Cooper nemcsak meghökkentően megizmosodott a szerep kedvéért, teljesen át is alakult. De míg színésztársai a túlélőkkel való találkozásokkal, A Sólyom végveszélyben nézésével és katonai kiképzőtáborokban készültek fel a forgatási bevetésre, a színész más utat választott: 
 
Nagyon bíztam Eastwoodban – mondta a hétfői New York-i premier után. – Ez volt a módszerem
 
A filmkészítők célja az volt, hogy ne csak egy katonát mutassanak a nézőknek, hanem egy bonyolult, ellentmondásokkal küzdő embert: a halála után pedig mindenképpen feladatuknak látták, hogy méltó emléket állítsanak neki. Hiszen, ahogy Cooper a vetítés után mondta:  
 
Chris Kyle-nak kisgyerekei vannak. Az egyik most 4, a másik 6 éves. Ők ebből a filmből fogják megismerni az apjukat. Nem hibázhattunk. 
IC Press
2014.12.19
|


Film premierek

Rontó Ralph

amerikai animációs film, 92 perc, 2012
Játék
November 3. és 5. között az Európai Parlament idén is az Uránia Nemzeti Filmszínházban mutatja be az Lux-díjra jelölt, döntős filmeket.
Filmek a TV-ben
H
23
K
24
Sze
25
Cs
26
Legnépszerűbb
Copyright © 2023 Minnetonka Lapkiadó Kft.