„Minden, ami jó volt az elsőben, itt még jobb” - Jeremy Renner

Jeremy Renner Sólyomszemként az egyik legkevésbé hálás szerepet kapta A bosszúállókban, ugyanis a többiekhez képest ő nem nagyon villoghatott. Az Ultron kora alcímre hallgató folytatásban ő is előtérbe kerül. Rennernek volt mit mesélnie az egész világ által várt folytatásról.
Hogy tudtad meg, hogy Sólyomszem szerepe most sokkal nagyobb lesz? 
 
Még azelőtt, hogy a forgatókönyv elkészült volna. Egy partin futottam össze Joss-szal (Joss Whedon - a szerk.), és elmondta, hogy a folytatásban minden benne lesz, ami az elsőben volt, de mindenen csavar egyet. Joss és én is imádjuk a karaktert, de az első filmben nem igazán volt idő bemutatni őt. Most végre lehetőség nyílik megmutatni az emberi oldalát is, ami nála igazán fontos, lévén neki nincsenek igazi szuperképességei. 
 
Ezúttal rengeteg valós helyszínen forgattatok. Segítette ez a színészi munkádat? 
 
Azt hiszem a többi színész nevében is beszélhetek, hogy egy valós helyszínen mindig sokkal jobban érezzük magunkat, mint amikor teniszlabdákhoz kell dumálnunk a green screen előtt. Olaszországban az Alpokban hihetetlenül gyönyörű helyeken forgattunk. Persze utólag sok mindent megváltoztatnak majd, hogy háború sújtotta területnek tűnjön a hely a filmben, de nekünk ettől még óriási volt ott lenni.  
 
Milyen volt másodjára együtt dolgozni Joss Whedonnal? 
 
Joss az a fickó, akinek mindenre van válasza. Ő az a figura, aki mindig kész tervvel rendelkezik. Épp ezért csak követem, amit mond, és ha azt látom, hogy mosolyog, akkor elégedett vagyok. Működik köztünk a nonverbális kommunikáció. Ráadásul ő olyan rendező, aki maximálisan megbízik a színészeiben. 
 
Sólyomszemnek van pár új spéci cucca a folytatásban. Mesélnél róluk? 
 
Ezek javarészt Stark Tech cuccok. Ezúttal sokfajta nyílhegyet kapott, és mindegyik fajta másra képes.  
 
Mi volt a kedvenc jeleneted a forgatáson? 
 
Marhára élveztem a kalapácsos jelenetet, amikor mind együtt voltunk, buliztunk, aztán próbáltuk felemelni Thor kalapácsát. Végre egy szcéna, ahol nem volt szükség CGI-ra. Csak együtt kellett marhulnunk. Ezt leszámítva a kaszkadőrmunkát is élveztem. Joss amúgy olyan rendező, aki hagyja szárnyalni a kreativitásod, szóval, ha volt egy jó ötletem arra, hogyan nyilazzak, akkor ő hagyta, hogy megtegyem. Nagyon élveztem a közös jelenetemet Skarlát Boszorkánnyal is, mert azon kevés pillanatok egyike, amikor Sólyomszem úgy beszélhet, mint egy hús vér ember, és egy kicsit megcsillanthatja a humorérzékét is. 
 
Mi az, amiben ez a rész különbözik az első Bosszúállóktól? 
 
A dolog egyszerű: minden, ami jó volt az elsőben, itt még jobb. Mondjuk a szereplők kapcsolata nem nevezhető jobbnak, maximum mélyebbnek. Újak a főgonoszok, hihetetlenek a kaszkadőrmutatványok. Sok az új karakter, és az egész világ megnyílik előttük. Az elsőben imádtam, hogy nem vette magát komolyan. Ez volt az a tulajdonsága, amiért nem csak a rajongók, hanem mindenki megveszett érte. Még a szüleim is imádták. A viccek a folytatásból sem vesztek ki szerencsére. 
 
Mesélnél kicsit James Spaderről, aki a főgonosz Ultront személyesíti meg? 
 
Spader emberséget és karaktert adott Ultronnak. Ez az ember olyan hőfokon lángol, mintha csak tizennégy éves lenne. Emberivé varázsolt egy olyan figurát, ami nem is igazán emberi. 
 
*** 
 
Jeremy Renner 44 éves. A bombák földjén főszerepével került be a köztudatba. Már kétszer is jelölték Oscarra (A bombák földjén, Tolvajok városa
 
Tulu/Fórum Hungary
2015.04.27
|


Film premierek

Übergáz

amerikai akcióvígjáték, 93 perc, 2019

Együtt megyünk

francia vígdráma, 132 perc, 2019

Szerelem második látásra

francia vígjáték, 117 perc, 2019

Szupercella 3.: Az Ördögverem

amerikai akciófilm, 97 perc, 2019
Játék
Kitűnő budapesti indie-rock zenekar, amely Európát is készül meghódítani.
Filmek a TV-ben
18:05
Szombat esti frász
amerikai-kanadai vígjáték, 1991
18:10
Derült égből
német krimi, 2017
18:15
Kétely
amerikai filmdráma, 2008
18:15
Vanília égbolt
amerikai romantikus dráma, 2001
18:15
Veszélyes szomszédok
amerikai thriller, 2017
Copyright © 2019 Minnetonka Lapkiadó Kft.