„Minden, ami jó volt az elsőben, itt még jobb” - Jeremy Renner

Jeremy Renner Sólyomszemként az egyik legkevésbé hálás szerepet kapta A bosszúállókban, ugyanis a többiekhez képest ő nem nagyon villoghatott. Az Ultron kora alcímre hallgató folytatásban ő is előtérbe kerül. Rennernek volt mit mesélnie az egész világ által várt folytatásról.
Hogy tudtad meg, hogy Sólyomszem szerepe most sokkal nagyobb lesz? 
 
Még azelőtt, hogy a forgatókönyv elkészült volna. Egy partin futottam össze Joss-szal (Joss Whedon - a szerk.), és elmondta, hogy a folytatásban minden benne lesz, ami az elsőben volt, de mindenen csavar egyet. Joss és én is imádjuk a karaktert, de az első filmben nem igazán volt idő bemutatni őt. Most végre lehetőség nyílik megmutatni az emberi oldalát is, ami nála igazán fontos, lévén neki nincsenek igazi szuperképességei. 
 
Ezúttal rengeteg valós helyszínen forgattatok. Segítette ez a színészi munkádat? 
 
Azt hiszem a többi színész nevében is beszélhetek, hogy egy valós helyszínen mindig sokkal jobban érezzük magunkat, mint amikor teniszlabdákhoz kell dumálnunk a green screen előtt. Olaszországban az Alpokban hihetetlenül gyönyörű helyeken forgattunk. Persze utólag sok mindent megváltoztatnak majd, hogy háború sújtotta területnek tűnjön a hely a filmben, de nekünk ettől még óriási volt ott lenni.  
 
Milyen volt másodjára együtt dolgozni Joss Whedonnal? 
 
Joss az a fickó, akinek mindenre van válasza. Ő az a figura, aki mindig kész tervvel rendelkezik. Épp ezért csak követem, amit mond, és ha azt látom, hogy mosolyog, akkor elégedett vagyok. Működik köztünk a nonverbális kommunikáció. Ráadásul ő olyan rendező, aki maximálisan megbízik a színészeiben. 
 
Sólyomszemnek van pár új spéci cucca a folytatásban. Mesélnél róluk? 
 
Ezek javarészt Stark Tech cuccok. Ezúttal sokfajta nyílhegyet kapott, és mindegyik fajta másra képes.  
 
Mi volt a kedvenc jeleneted a forgatáson? 
 
Marhára élveztem a kalapácsos jelenetet, amikor mind együtt voltunk, buliztunk, aztán próbáltuk felemelni Thor kalapácsát. Végre egy szcéna, ahol nem volt szükség CGI-ra. Csak együtt kellett marhulnunk. Ezt leszámítva a kaszkadőrmunkát is élveztem. Joss amúgy olyan rendező, aki hagyja szárnyalni a kreativitásod, szóval, ha volt egy jó ötletem arra, hogyan nyilazzak, akkor ő hagyta, hogy megtegyem. Nagyon élveztem a közös jelenetemet Skarlát Boszorkánnyal is, mert azon kevés pillanatok egyike, amikor Sólyomszem úgy beszélhet, mint egy hús vér ember, és egy kicsit megcsillanthatja a humorérzékét is. 
 
Mi az, amiben ez a rész különbözik az első Bosszúállóktól? 
 
A dolog egyszerű: minden, ami jó volt az elsőben, itt még jobb. Mondjuk a szereplők kapcsolata nem nevezhető jobbnak, maximum mélyebbnek. Újak a főgonoszok, hihetetlenek a kaszkadőrmutatványok. Sok az új karakter, és az egész világ megnyílik előttük. Az elsőben imádtam, hogy nem vette magát komolyan. Ez volt az a tulajdonsága, amiért nem csak a rajongók, hanem mindenki megveszett érte. Még a szüleim is imádták. A viccek a folytatásból sem vesztek ki szerencsére. 
 
Mesélnél kicsit James Spaderről, aki a főgonosz Ultront személyesíti meg? 
 
Spader emberséget és karaktert adott Ultronnak. Ez az ember olyan hőfokon lángol, mintha csak tizennégy éves lenne. Emberivé varázsolt egy olyan figurát, ami nem is igazán emberi. 
 
*** 
 
Jeremy Renner 44 éves. A bombák földjén főszerepével került be a köztudatba. Már kétszer is jelölték Oscarra (A bombák földjén, Tolvajok városa
 
Tulu/Fórum Hungary
2015.04.27
|


Film premierek

Látomás

francia-japán filmdráma, 109 perc, 2018

Vízipók-csodapók - Felújított filmváltozat

magyar animációs film, 72 perc, 1983

Mia és a fehér oroszlán

dél-afrikai-francia-német családi film, 98 perc, 2018

Interjú Istennel

amerikai misztikus dráma, 97 perc, 2018

Hotel Mumbai

amerikai-ausztrál történelmi dráma, 125 perc, 2018

Ferenc pápa – Egy hiteles ember

amerikai-svájci dokumentumfilm, 96 perc, 2018

Egy nő fogságban

magyar dokumentumfilm, 89 perc, 2018

A gyászoló asszony átka

amerikai horror, 93 perc, 2019

Csodapark

amerikai-spanyol animációs film, 85 perc, 2019
Játék
A látványos kiállításon a látogatók egy képzeletbeli űrutazásra indulnak, ahol tudásukat és bátorságukat próbára téve egy galaktikus kaland részesei lehetnek.
Filmek a TV-ben
H
15
K
16
Sze
17
Cs
18
20:15
A kis hableány
amerikai animációs film, 1989
20:25
Popieluszko - A szabadság bennünk él
lengyel életrajzi filmdráma, 1. rész, 2009
20:30
Kincsem
magyar kalandfilm, 2017
20:30
A remeték
német film, 2016
20:50
Nincs kettő négy nélkül
olasz akcióvígjáték, 1984
Copyright © 2019 Minnetonka Lapkiadó Kft.