Holnapolisz

est.hu:
6/10
|
olvasói
3/10 (71)
Nagyköltségvetésű hollywoodi film mostanság alig készül eredeti forgatókönyvből, hiszen az adaptációk, folytatások, spin-offok és remake-ek korát éljük, így amikor egy stúdió úgy dönt, hogy jó mélyen a zsebébe nyúl, hogy valami eredetit készíthessen, azt mindig értékelem...
…és ez még akkor is igaz, ha finoman szólva is felemás a végeredmény (pl. Jupiter felemelkedése). A Holnapolisz Brad Bird író/rendező (Mission: Impossible – Fantom protokoll) és Damon Lindelof forgatókönyvíró (Lost – Eltűntek, Prometheus) szerelemgyereke, és pont az a hibája, mint szinte mindennek, amihez a páros utóbbi tagja nyúl. A film teli van hihetetlenebbnél hihetetlenebb ötletekkel, és egy megkapó és egyedi jövőképet vázol fel, viszont a történetben elhelyezett számos rejtélyre végül vagy nem kapunk választ, vagy többségében olyan zavarosat, hogy szerintem még maga a forgatókönyvíró sem értette az egészet, amikor begépelte a Word doksiba.  
 
A sztori amúgy egy lányról szól, aki talál egy mágikus kitűzőt, aminek segítségével eljut a jövőbeli Holnapolisz városba, amit aztán egy tudósremete (ez Clooney) segítségével próbál megismerni, és mit ad Isten: közben meg is kell mentenie a világot. Mivel a Holnapolisz a Disney műhelyéből került ki, így nem meglepetés, hogy elsősorban gyerekeknek készült, mondhatnánk ifjúsági sci-fi/kalandfilm, bár kíváncsi vagyok, hogy a kapkodó történetvezetés és a számtalan zavarosan magyarázott történetszál között a célközönség kiigazodik-e rajta. A Holnapolisz amúgy teli van jó ötletekkel, és olykor egészen klassz jeleneteket láthatunk, az összhatás azonban túlságosan zagyva ahhoz, hogy igazán szeretni lehessen. 
Tulu
2015.05.22
|
Tomorrowland
amerikai sci-fi, 130 perc, 2015
A fiatal Casey és Frank veszélyes kalandra készülnek: felfedezik az időben és térben meghatározhatatlan Holnapolisz világát.
Rendező:

Brad Bird

Forgalmazza: Fórum Hungary
Bemutató: 2015. május 28.
(14 kép)


Film premierek

Rontó Ralph

amerikai animációs film, 92 perc, 2012
Játék
Ester Rada az élő bizonyíték rá, hogy jelentősen lerövidíthető az az időszak, amikor a kezdő zenész ötvenfős klubokban kényszerül játszani húsz fizető vendég előtt.
Filmek a TV-ben
H
6
K
7
Sze
8
Legnépszerűbb
Copyright © 2023 Minnetonka Lapkiadó Kft.