V4 Fesztivál és Színházi Találkozó

Vác, 2015. június 21 - 28.
El tudsz-e képzelni hangulatosabb fesztiválhelyszínt, mint a Duna-part, ahol a langyos júniusi estéken, fröccsöt kortyolgatva jobbnál jobb koncerteken bulizhatsz? Az idei V4 Fesztivál és Színházi Találkozón öt ország színművészei vesznek részt.
Az előadások után pedig olyan közkedvelt zenészek, mint Ákos, a Quimby, Boban Markovic vagy az Anna and the Barbies koncerteznek, június 21-28. között.  
 
A fesztivál helyszíne ezúttal is a Duna bal partján fekvő Vác lesz, a világhírű szépségű Dunakanyarnál, amely az UNESCO Világörökségi Listájának egyik leendő várományosa. Vác immáron harmadik alkalommal ad otthont a V4 Fesztivál és Színházi Találkozónak, az eseményen a visegrádi országok – azaz Csehország, Lengyelország, Magyarország és Szlovákia – és meghívott vendégként Ukrajna színtársulatai képviseltetik magukat.  
 
A fesztivál nemcsak egy színvonalas és nemzetközi hangulatú programsorozat, hanem résztvevői neves színészek és rendezők, a darabok kínálata pedig rendkívül változatos, mind műfaj, mind pedig téma szempontjából. Különlegességnek számít például az ukrajnai Voskresinnia Színház utcaszínházi darabja, Csehov egyik legtöbbet játszott művét, a Cseresznyéskertet mutatják be június 23-án, mely egyébként ingyenesen tekinthető meg. A külföldi társulatok darabjai magyarul feliratozva, eredeti nyelven lesznek láthatók. A fesztivál ideje alatt minden nap lesznek előadások a Váci Dunakanyar Színházban.
 
*** 
A színielőadások időpontjai: 
 
Június 21-én 18 órától a Nemzeti Színház előadása: Szergej Medvegyev: Fodrásznő című darabja, Viktor Rizsakov rendezésében.  
 
Június 22-én 18 órától a csehországi Zlín Színház előadása: Vladimír Fekar: Kabaré Astragal című darabja, Anna Petrželková rendezésében. 
 
Június 23-án 18 órától a házigazda, Váci Dunakanyar Színház előadása: Michaela Zakutanska: Négyzetgyök című darabja, Tömő György rendezésében.  
 
Június 24-én 18 órától a Váci Dunakanyar Színház előadása: Slawomir Mrozek: Özvegyek című darabja, Bakos-Kiss Gábor rendezésében.  
 
Június 25-én 18 órától a Nemzeti Színház és a Váci Dunakanyar Színház koprodukciói: Václav Havel: Audiencia és Vernisszázs című két, egyfelvonásos darabja.  
 
Június 26-án 18 órától a szlovák Gasparego Színház előadása: a Werther, Werther című darab, Ján Mikuš rendezésében.  
 
Június 27-én 18 órától a lengyel Jan Kochanowski Színház előadása: a Florian Zeller: Az igazság című darabja, Zbigniew Rybka rendezésében.  
 
Június 28-án 18 órától a visegrádi négyek országaiból érkező színészek közös produkcióját mutatják be, mely páratlan szórakozást kínál!
 
***  
 

 
Június 28-án az esemény a visegrádi országok előadásával zárul: a meghívott társulatok közösen mutatnak be egy különleges látványvilágú darabot, melyet a fesztivál ideje alatt rendeznek. A közönség számára a színmű címe egyelőre még titok, időpontja azonban már nem: június 28-a, este 6 óra.  
 
A V4 Fesztivál és Színházi Találkozó egy újszerű kezdeményezés, melynek megálmodója Kis Domokos Márk volt, a Váci Dunakanyar Színház igazgatója. A négy ország közötti, az 1335-ös visegrádi hármas királytalálkozóig visszavezethető gazdasági és politikai együttműködés hagyománya a fesztivál révén kulturális dimenzióval is bővül; hiszen a V4 Fesztivál nemcsak a kultúra és szórakozás kiváló elegye, hanem a regionális kapcsolatépítést és tapasztalatcserét is elősegíti.  
 
2015.06.02
|


Játék
Molnár Ferenc Caramel 2005-ben, a Megasztár 2. szériájának győzteseként került a zenei köztudatba. 10 év elteltével sikere töretlen, a zenei és közélet kiemelt szereplője.
Copyright © 2021 Minnetonka Lapkiadó Kft.