Kedvenc helyek

Jedi Mind Tricks: The Thief And The Fallen

est.hu:
9/10
|
olvasói
7/10 (1)
[ hiphop / rap ] Érthetetlen dolog, hogy a Jedi Mind Tricksből miért nem lett House Of Pain-, vagy Wu-Tang Clan-népszerűségű rapcsapat, miközben szinte kivétel nélkül minőségi lemezeket tettek le az asztalra. Az egyetlen ésszerű magyarázat a kiadói bénázás lehet.
De az is előfordulhat, hogy Vinnie Pazék szimplán kitűnően érzik magukat az underground státuszban,és eszük ágában nincs kitörni onnan. Elvégre hogy is festene a mainstream előadók között egy olyan alakulat, melynek frontembere rezzenéstelen pókerarccal értekezik a klónozott Obama elnökről vagy George W. Bushról, mint Aleister Crowley eltitkolt unokájáról? No, de – ahogy azt pl. Jello Biafra példája is igazolja – attól, hogy a komolynak szánt mondanivaló humorfaktora olykor magasabb a kelleténél, a zenei tartalom még lehet hibátlan.

Mert, hogy 2015-ben ilyennek kell lennie egy letisztult, old school hiphoplemeznek, mely annyira trendi, mint egy alsódabasi nagymama alpakka étkészlete. A csapat ezúttal is borzasztóan feszes, mégis fogós alapokat rakott össze, halld a Merchant Of Wart, a Thea Alanával megerősített In the Coldness of a Dreamet vagy a No Jesus, No Death-t! Utóbbiban a két rapper Vinnie Paz és  Stoupethe Enemy of Mankind az átlagosnál is arcba mászóbban, húzósabban szövegel, feledtetve ezáltal az egykori Jedi Mind Tricks-alapember, Jus Allah hiányát. A gitárral kísért Deathless Light pedig olyannyira horzsol, hogy még a kultikus Judgement Nightfilmzenealbumra is felfért volna.

A 15 track elsőre kissé soknak tűnhet, ám a szerzemények között akadnak rövid, instrumentális átvezetők is, melyek a hasonló próbálkozások többségével ellentétben valódi funkcióval bírnak. Stoupe mellesleg hét év után a produceri teendőket is újfent magára vállalta, az album pedig kifogástalanul dörren meg. Aki a legutóbbi Snoop Dogg-lemez hatására a fülén át kezdett volna köhögni, nyugodtan kúrálja magát a The Thief And The Fallennel!


kirsch
2015.07.21
|


Játék
Egy szép történetet, ami arról szól, hogy teljesen mindegy, hány évesek vagyunk, milyen rondának vagy szerencsétlennek születtünk, hol élünk és mennyi pénzünk van, mindannyiunknak szüksége van valakire, aki megért minket és törődik velünk.
Copyright © 2019 Minnetonka Lapkiadó Kft.