„Jézusom, ez tényleg fel fog kapaszkodni a repülőgép oldalára” - Simon Pegg

Simon Pegg az egyik legnépszerűbb brit komikus az utóbbi években, aki immár harmadjára akciózik Tom Cruise oldalán a Mission: Impossible franchise-ban. A Titkos nemzet alcímre hallgató ötödik rész elképesztő akciójeleneteiről volt mit mesélnie.
Mesélj arról az elképesztő autós üldözéses jelenetről, amiben Tom mellett ültél a kocsiban. 
 
A trükkje az volt, hogy mivel maga Tom vezette az autót, a kamerák végig ránk szegeződhettek közben ahelyett, hogy csak kívülről mutatták volna az autó mozgását. A kocsit ráadásul úgy kellett vezetnie, hogy kívülről egy darun a kamera is ott lógott rajta, ami által legalább egy méterrel hosszabb volt, így pedig sokkal körülményesebben vezethető. Hihetetlen volt a kanyarokban és a sikátorokban száguldozni Casablanca városában. 
 
Mennyi ideig tart egy ilyen jelenetet leforgatni? 
 
Egy hetünk ráment arra, hogy lezárva tartsuk Casablanca utcáit, ami nem könnyű, mivel Tom a világ egyik legismertebb filmsztárja, és mindenki őt akarta látni, így az emberek folyton beleugráltak a felvételek közepébe.  
 
Tom minden kaszkadőrmutatványt maga végez? 
 
Az ő esetében ez része az image-ének. Egyszerűen hozzáad a feszültséghez, ha a néző tudja, hogy akit néz, az valóban a színész, nem pedig egy kaszkadőr vagy egy CGI-effektus. A nézők megjegyzik, hogy ő lógott a repülő oldalán és ő motorozott a hegyoldalon. A legtöbb filmben a nagyszabású akciójeleneteknél nem is mutatják a színészek arcát, nehogy lelepleződjenek a kaszkadőrök, és időnként nyilvánvalóan látszik, hogy nem a színész akciózik a kamerák előtt.  
 
Ott voltál, amikor a híres repülő oldalán lógós jelenetet forgatták? 
 
Igen. Ez egy tipikus nap volt a Mission: Impossible-forgatásoknál: Tom lógott egy repülő oldalán, miközben én a földön voltam elfoglalva a marhaságaimmal. Amikor végeztek, én is mehettem egy kört az A400-assal, persze csak a biztonságos pilótafülkéből a pilóták társaságában. Azért később átmentem a rakodótérbe is, ahol a gép hátulja nyitva volt, és jó volt látni az ott tátongó ürességet. Persze mi ez ahhoz képest, hogy Tom közben a gép oldalán lógott… 
 
Amikor a forgatókönyvet olvastad, már akkor az járt az eszedben, hogyan fogjátok ezt megcsinálni? 
 
A forgatókönyvet olvasva persze feltűnt, hogy ott lesz egy kis autós üldözés, ott meg némi bunyó, de igazából csak a forgatásra érve döbbensz rá, hogy mi is fog következni valójában. „Jézusom, ez tényleg fel fog kapaszkodni a repülőgép oldalára!” Korábban talán azt gondoltam, hogy zöld háttérrel valahogy megoldják a dolgot. Aztán meg kiderül, hogy minden élesben megy majd… 
 
Ez már a harmadik Mission: Impossible-filmed. Benji hogyan változott az évek folyamán? 
 
Amikor J. J. Abrams felhívott a harmadik rész kapcsán úgy tíz évvel ezelőtt, akkor borzasztóan imponált, hogy látott a Haláli hullák hajnalában, és tetszett neki az alakításom. Arra gondoltam, hogy jó móka lesz együtt dolgozni vele, ami így is lett. Olyannyira, hogy közben barátok lettünk, és a Star Trek-filmeket is együtt forgattuk. Amikor a Fantom protokollra készültünk, az egyik nap várt tőle egy e-mail, amiben azt kérdezte, mit szólnék ahhoz, ha Benji a negyedik filmben igazi ügynökké válna. „Még szép! Az frankó volna!” – válaszoltam azonnal. Szóval a negyedikben egy nagyon lelkes, de még nem túl tapasztalt ügynököt láthattunk, míg mostanra már rengeteget fejlődött, és az Ethannel való kapcsolatuk is barátságnak mondható. Egyfajta sztárként néz rá, és még az állását is kockára teszi miatta.  
 

Tulu/UIP-Duna Film
2015.08.03
|


Film premierek

Rontó Ralph

amerikai animációs film, 92 perc, 2012
Játék
Molnár Ferenc Caramel 2005-ben, a Megasztár 2. szériájának győzteseként került a zenei köztudatba. 10 év elteltével sikere töretlen, a zenei és közélet kiemelt szereplője.
Filmek a TV-ben
H
23
K
24
Sze
25
Cs
26
Legnépszerűbb
Copyright © 2023 Minnetonka Lapkiadó Kft.