Kedvenc helyek

Five Finger Death Punch: Got Your Six

est.hu:
8/10
|
olvasói
5/10 (2)
[ metal ] Már szinte minden napra jut egy olyan interjú, ahol a rock/metal színtér alapemberei a műfaj agóniáját taglalják. És kár is lenne tagadni, hogy a fiatalabb formációk között már nincs túltengés azok közül, akik képesek lennének önerőből sportcsarnokokat megtölteni.
Hogy pontosan mi a Five Finger Death Punch titka, az egyesek szerint már-már brit tudósok hatáskörébe tartozik. Valószínűsíthető azonban, hogy amikor az elhivatottság jó dalszerzői képességekkel és még jobb marketinggel társul, még ezen vészterhes időkben is képes eredményt hozni. És persze az sem árt, ha a mindemellett az adott zenekar kellően polírozott hangzással rendelkezik. 
 
Ivan Moodyék – a nyilvánvaló népszerűségen kívül - talán ez utóbbi miatt váltak underground berkekben a Nickelbackhez hasonló közellenséggé. És kár lenne tagadni: a Five Finger Death Punch sosem volt mentes az emulgeáló- és tartósítószerektől, valamint az ízig-vérig amerikai, rózsaszín színezéktől. Ezek a komponensek a Got Your Sixen is éreztetik hatásukat. Az igazán jó dalok mindeddig maradéktalanul elnyomták a glicerin ízét, az új lemezen ez azonban csak hellyel-közzel érvényesül.
 
Szó sincs róla, hogy ne lennének azonnal rögzülő melódiák vagy, hogy Báthory Zoli és Jason Hook ne hoztak volna ellenállhatatlanul bunkó témákat. A fő gond, hogy ezúttal nem kerülték el az önismétlés csapdáját, így az új album kevésbé lett változatos és izgalmas, pláne a kétrészes The Wrong Side of Heaven… albumhoz képest. Persze ezúttal is születtek kiváló darabok, a No Sudden Movement, a Hell To Pay vagy a panterás Boots and Blood akár tankelhárítóként is megállná a helyét, a líraibb momentumok közül pedig a Digging My Own Grave is kifogástalanra sikeredett. Összességében azonban a Five Finger Death Punch volt már ihletettebb pillanatban is, mint a Got Your Six megírása idején. 
kirsch
2015.09.11
|


Játék
Négy évet kellett várniuk a rajongóknak az Ivan & The Parazol legújabb lemezére.
Copyright © 2019 Minnetonka Lapkiadó Kft.