Szent Borbála

est.hu:
6/10
|
olvasói
8/10 (2)
Szent Borbáláról számos legenda kering, életéről kevés konkrétum maradt fent. Ebben a feldolgozásban az apja egy szenátor, aki hamarosan a császár tanácsadója lesz, de előtte még egy prefektust küldenek a nyakára, hogy lekáderezze.
Borbála barátairól kiderül, hogy keresztények, akiket ebben az időben üldöztek. A lány mindent elkövet, hogy megmentse őket, kényelmetlen helyzetbe hozva ezzel apját. Az sem javít a helyzeten, hogy idő előtt elhunyt anyjához hasonlóan elkezd rokonszenvezni a kereszténységgel, és beleszeret egy katonába, mikor a prefektus magának nézte ki. A történet végét ismerjük, Borbála vértanúhalált hal, villámokhoz való vonzódása miatt a tűzzel és robbanással kapcsolatos szakmák védőszentje lesz. A film az első pillanattól idealizálja Borbála alakját, ettől függetlenül nemcsak a vallás iránt érdeklődők, hanem a szandálos filmek kedvelői is megtalálhatják számításaikat.
Hujber
2015.10.08
|
Santa Barbara
olasz filmdráma, 100 perc, 2012
Szent Borbála, a keresztény kultúra egyik segítő szentje Kr.u. IV. század fordulóján élt és halt mártírhalált. Róla szól ez a film.
Rendező:

Carmine Elia

Színész:

Vanessa Hessler
(Borbála)

Luciano Virgilio
(Policarpo)

Massimo Bonetti
(Marcellino)

Forgalmazza: Etalon Film
Bemutató: 2015. október 15.
(12 kép)


Film premierek

Rontó Ralph

amerikai animációs film, 92 perc, 2012
Játék
Molnár Ferenc Caramel 2005-ben, a Megasztár 2. szériájának győzteseként került a zenei köztudatba. 10 év elteltével sikere töretlen, a zenei és közélet kiemelt szereplője.
Filmek a TV-ben
H
30
K
31
Sze
1
Cs
2
P
3
Legnépszerűbb
Copyright © 2023 Minnetonka Lapkiadó Kft.