Szent Borbála

est.hu:
6/10
|
olvasói
8/10 (2)
Szent Borbáláról számos legenda kering, életéről kevés konkrétum maradt fent. Ebben a feldolgozásban az apja egy szenátor, aki hamarosan a császár tanácsadója lesz, de előtte még egy prefektust küldenek a nyakára, hogy lekáderezze.
Borbála barátairól kiderül, hogy keresztények, akiket ebben az időben üldöztek. A lány mindent elkövet, hogy megmentse őket, kényelmetlen helyzetbe hozva ezzel apját. Az sem javít a helyzeten, hogy idő előtt elhunyt anyjához hasonlóan elkezd rokonszenvezni a kereszténységgel, és beleszeret egy katonába, mikor a prefektus magának nézte ki. A történet végét ismerjük, Borbála vértanúhalált hal, villámokhoz való vonzódása miatt a tűzzel és robbanással kapcsolatos szakmák védőszentje lesz. A film az első pillanattól idealizálja Borbála alakját, ettől függetlenül nemcsak a vallás iránt érdeklődők, hanem a szandálos filmek kedvelői is megtalálhatják számításaikat.
Hujber
2015.10.08
|
Santa Barbara
olasz filmdráma, 100 perc, 2012
Szent Borbála, a keresztény kultúra egyik segítő szentje Kr.u. IV. század fordulóján élt és halt mártírhalált. Róla szól ez a film.
Rendező:

Carmine Elia

Színész:

Vanessa Hessler
(Borbála)

Luciano Virgilio
(Policarpo)

Massimo Bonetti
(Marcellino)

Forgalmazza: Etalon Film
Bemutató: 2015. október 15.
(12 kép)


Film premierek

Rontó Ralph

amerikai animációs film, 92 perc, 2012
Játék
November 3. és 5. között az Európai Parlament idén is az Uránia Nemzeti Filmszínházban mutatja be az Lux-díjra jelölt, döntős filmeket.
Legnépszerűbb
Copyright © 2021 Minnetonka Lapkiadó Kft.