3. Kürtőskalács Fesztivál

Budapest, Vajdahunyadvár, 2015. október 9 - 11.
Újra itt a Kürtőskalács Fesztivál! Október 9-11. között ízletes, különleges kalácsokból és változatos családi programokból biztos, hogy nem lesz hiány a Vajdahunyadváránál.
Október 9-11. között újra mennyei kürtőskalács illat lengi majd be a városligeti Vajdahunyadvár környékét, ugyanis immáron harmadik alkalommal ünnepelhetjük együtt az ízletes erdélyi finomságot. A kibővült területen még több kürtőskalács standdal, még színesebb családi és gyermekprogramokkal és koncertekkel készülnek a szervezők. 
 
A közönségkedvenc kalácsokon túl újabb fantasztikus ínyencségekkel várják az édes ízek szerelmeseit. Az idei fesztivál nagy szenzációja a „KürtiCake”, mely kürtőssel körülölelt, töltött, csokiba mártott desszert-különlegességeket takar, valamint a Kürtős Fagyi, a meleg és a hideg lágy összeolvadása. Természetesen a hagyományos ízek kedvelői is megtalálják a kedvenceiket, sőt a glutén- és laktózérzékeny vendégek sem maradnak kalács nélkül. Lesz ismét „Csináld magad!” sátor is, ahol mindenki elsajátíthatja a kürtőskalács-készítés művészetét. 
 
A rendezvény évről évre visszatérő szenzációja a szombat délelőtti Nagy Közös Sütés, melyen az idei cél, egyrészt megdönteni a tavalyi magyar rekordot, másrészt a kihívás egyben jótékonysági akció is. Az elkészült kalácsok, valamint a nevezési díjak egy részét ezúttal a Fogyatékosok Országos Diák-és Szabadidősport Szövetségének ajánlják fel. A sütés mellett idén Kürtőskalács Szépségversenyt is rendeznek, így érdemes a külcsínyre is figyelni a művelet során, ugyanis a legszebb ínyencség készítőjét tiszteletbeli Vitéz Kürtős taggá avatják, emellett értékes ajándékcsomaggal jutalmazzák. A nevezők közül pedig egy szerencsés csapat egy Bake’n’Roll mini partisütővel lehet gazdagabb. 
 
Az idei fesztivál nagy újdonsága továbbá, hogy a Vajdahunyadvár belső udvarán faszénen sült sós ételekkel is kóstólhatók. A faszén és a Bake’n’Roll ugyanis nemcsak a kürtőskalács-készítéséhez remek, de szinte bármit fantasztikussá tud varázsolni ez a remek kombináció. Így, aki az édesség mellett valami sósra is vágyik, az a Faszenes Ételek Udvarában mindent megtalál, ami szem-szájnak ingere. Szombaton és vasárnap grillbemutatók is várják az érdeklődőket. 
 
Ha a szombat a Nagy Közös Sütésé, akkor a vasárnap sem maradhat nagy attrakció nélkül. Délelőtt grill-desszertkészítő versenyt rendeznek az udvarban, melyre 4 kategóriában lehet nevezni különféle édességekkel. Természetesen a versenyzőknek kürtőskalácsot is kell majd készíteniük. 
 
A 3. Kürtőskalács Fesztivál háziasszonya Farkasházi Réka lesz, aki a Tintanyúllal fel is lép a fesztiválon. Réka soha nem sütött még kürtőst, így hatalmas élmény volt számára, hogy most kipróbálhatta. Így van ezzel az eseményre szintén kilátogató Szabó Ádám is, aki saját bevallása szerint nem egy konyhatündér, és szintén életében először sütött kürtőskalácsot.  
 
Természetesen az Indygo zenekar is visszatér pénteken Járási Lacival az élen, hisz’ mit érne a Kürtőskalács Fesztivál a „Kürtős Rege” című dal nélkül, amit a zenekar írt, és ami azóta is végigkíséri a rendezvényt. 
 
A fesztiválon fellép még pénteken Szeder, valamint a Maszkura és Tücsökraj ritmusaira is táncolhatnak a kilátogatók, szombaton az X-faktor tehetségei, Janicsák Veca és Szabó Ádám hangolják majd a közönséget az esti Zséda nagykoncertre. A fesztivál zárónapján, vasárnap a Veronika & The Wedding Boys és a Group’n’Swing varázsolja el a nagyérdeműt. A kisebbek arcára szombaton az Apacuka zenekar, vasárnap pedig a Farkasházi Réka és a Tintanyúl csal majd mosolyt. Ezenkívül lesz Kürtipédia kvízjáték, szenes rajzok versenye, mesemondás, bohócok és bűvészek, bábszínház, tűzzsonglőr show, valamint fellép András Lóránt improvizációs mozgásszínházi társulata is. 
 
2015.09.28
|


Játék
November 3. és 5. között az Európai Parlament idén is az Uránia Nemzeti Filmszínházban mutatja be az Lux-díjra jelölt, döntős filmeket.
Copyright © 2022 Minnetonka Lapkiadó Kft.