R.E.D. – Az európai design gyökerei

Budapest, Magyar Népi Iparművészeti Múzeum időszakos kiállítóterme, 2015. október 2 - 30.
A R.E.D. projektet (Roots of the European Design) a hazai és nemzetközi kulturális és közművelődési projektek megvalósításán dolgozó Laterna Magica indította útnak a Magyar Népi Iparművészeti Múzeummal és a Hagyományok Házával karöltve.
A program azzal a szándékkal indult, hogy megpróbálja felfedni a modern formatervezés és a hagyományos népművészet kapcsolatát az iparművészet és a design területén. Résztvevői arra keresik tehát a választ, hogy a fiatal tervezők munkáiban miként jelenik meg az „értéktudatos gondolkodás, a közös európai identitás és a nemzeti sajátosságok megőrzése”.
 
A „hagyomány a kortárs iparművészetben” témáját alaposan körüljáró projekt minden érdeklődő számára nyitott nemzetközi konferencián mutatkozik be október 2-án a Hagyományok Házában. A hozzá kapcsolódó, 8 európai ország szakmai együttműködésével létrejött kortárs iparművészeti kiállítás pedig a Magyar Népi Iparművészeti Múzeum időszakos kiállítótermében kapott helyet közel félszáz kiállított alkotásával.
 
Ingyenes!
 
2015.09.28
|
(5 kép)


Játék
A szentendrei Skanzen a magyar nyelvterület népi építészetét, lakáskultúráját, gazdálkodását és életmódját mutatja be a 18. század közepétől a 20. század első feléig tartó időszakig.
Copyright © 2021 Minnetonka Lapkiadó Kft.