Ludwig Goes Pop

Budapest, Ludwig Múzeum – Kortárs Művészeti Múzeum, 2015. október 9. - 2016. január 3.
Andy Warhol, Peter Blake, Jasper Johns, Roy Lichtenstein, Richard Lindner, Claes Oldenburg, Robert Rauschenberg, Tom Wesselmann és még több tucat nemzetközileg ismert pop-art művész alkotásait láthatjuk a Ludwig Múzeum őszi nagy dobásán.
A nagyszabású tárlat, amely a kölni, majd a bécsi Ludwig Múzeumból érkezett, nem kisebb dologra vállalkozott, mint hogy nemzetközi szinten tekintse át a pop-art korszakát, felvillantva a törekvésbeli, tematikai és stiláris hasonlóságokat és különbözőségeket.
 
A neves amerikai alkotók mellett ott találjuk az irányzat európai képviselőit Londontól Sarajevóig, a magyarországi pop-artot pedig olyanok képviselik, mint Gyémánt László, Keserü Ilona, Konkoly Gyula, Korniss Dezső, Korniss Dezső, Lakner László, Paizs László, Szenes Zsuzsa vagy Szentjóby Tamás. A kiállítás anyaga a Ludwig Múzeumok alapját képező, Peter és Irene Ludwig által létrehozott gyűjtemény egyik legteljesebb része, amelyben a kevéssé ismert művészek között ott találjuk a pop-art emblematikus alkotóit is.  
 
2015.10.05
|
(7 kép)


Játék
Ester Rada az élő bizonyíték rá, hogy jelentősen lerövidíthető az az időszak, amikor a kezdő zenész ötvenfős klubokban kényszerül játszani húsz fizető vendég előtt.
Copyright © 2021 Minnetonka Lapkiadó Kft.