Magyar Fürdőkultúra Napja 2015

Országszerte, 2015. október 10.
A Magyar Fürdőkultúra Napját minden év októberének második szombatján rendezik meg. Erre a napra a Magyar Fürdőszövetség külön kampányt szervez, melynek célja a több ezer éves fürdőkultúra hazai gyökereinek és értékeinek megismertetése.
Kiemelt célja a kezdeményezésnek a hagyományok fenntartása, fiatal generációk ismereteinek bővítése, ugyanakkor a senior generációk részére is a figyelem felkeltése a hazai gyógyfürdők és az igénybe vehető gyógykúrák iránt.  
 
Idén a szaunázásra, a szaunakultúrára hívják fel a figyelmet, mely hazánkban is egyre nagyobb teret hódít. A Magyar Fürdőkultúra Napján a fürdők szabadon dönthettek a helyileg szervezett programokról, a nyitva tartásról és az aznapi belépődíj kedvezményekről, de a témához kapcsolódóan zömmel különleges szaunafelöntések, szaunaszeánszok várják a látogatókat. 
 
Számos fürdő a nagyközönség- és az iskolák részére is tart előadásokat a témához kapcsolódóan vagy szervez idegenvezetést a fürdőkben. 
 
Az idei évben minden eddiginél több fürdő csatlakozását regisztrálták. 49 létesítmény jelezte, hogy kapcsolódik a kezdeményezéshez és színes programokkal várja október 10-én vendégeit. 
 
2015.10.07
|


Játék
Molnár Ferenc Caramel 2005-ben, a Megasztár 2. szériájának győzteseként került a zenei köztudatba. 10 év elteltével sikere töretlen, a zenei és közélet kiemelt szereplője.
Copyright © 2022 Minnetonka Lapkiadó Kft.