Nyerj családi jegyet a Szentendrei Skanzenbe!

A Szabadtéri Néprajzi Múzeum története 1967-ig nyúlik vissza. A Skanzen először a budapesti Néprajzi Múzeum Falumúzeumi Osztályaként, majd 1972-ben önálló, országos múzeumként alakult meg Szentendrén, a Sztaravoda-patak völgyében.
A szentendrei Szabadtéri Néprajzi Múzeum a magyar nyelvterület népi építészetét, lakáskultúráját, gazdálkodását és életmódját mutatja be a 18. század közepétől a 20. század első feléig tartó időszakig, teszi mindezt eredeti áttelepített épületetekkel, hiteles tárgyakkal, megőrizve a régi településformák szerkezetét. A folyamatosan bővülő múzeumban 400-nál is több épületet húztak fel, melyeket tájegységekbe szervezve tárnak a látogatók elé. A már felépült tájegységek a tervek szerint a határainkon túl élő magyarság életmódját, valamint a 10-15. századi Magyarország falusi építészetét bemutató Történeti tájegységgel bővülhetnek a közeljövőben. 
 
A Skanzen több évtizedes fennállása alatt az ország egyik legismertebb és leglátogatottabb múzeumává vált, amit nemcsak a kiállításainak, de szakmai és tudományos eredményeinek is köszönhet az intézmény. Az áprilistól október végéig tartó időszakban heti hat napon át látogatóható a múzeum, de novemberben is várják hétvégenként a látogatókat egészen 2015. december 13-ig, akik a kiállításokon kívül különböző szezonális programokon is részt vehetnek. 
 
Ha szeretnél családi jegyet nyerni a Skanzenbe, nincs más dolgod, mint válaszolni az alábbi kérdésre!
 
A JEGYEK DECEMBER 11-ÉN, PÉNTEKEN 16 ÓRÁIG SZEMÉLYESEN VEHETŐK ÁT A PESTI EST IRODÁJÁBAN ÉS DECEMBER 13-IG HASZNÁLHATÓK FEL!
 
A határidő lejárt, már nem lehet tippelni!
Copyright © 2023 Minnetonka Lapkiadó Kft.