Clooney mindig öntelt idióta, ha a Coen fivérekkel forgat

Ha a Coen fivérek új filmet csinálnak, az többnyire komoly Oscar-várományosnak számít, ám idén a tesók léptek egy merészet, hogy az új filmjük februári premierjével eleve kimaradjanak az idei díjszezonból.
Tették ezt valószínűleg azért, mert amíg a komolyabb filmjeiket az Akadémia tagjai is nagyon szeretik, a vígjátékaikkal már nem ez a helyzet, és az első előzetes alapján az Ave, Cézár egyértelműen az utóbbi kategóriába tartozik. George Clooney egyszer azt nyilatkozta, hogy a Coenek rá mindig csak akkor gondolnak, ha egy öntelt idiótát kell eljátszani (lásd Égető bizonyíték, Ó, testvér, merre visz az utad?), és ez a séma az Ave, Cézár esetében mit sem változott. 
 
A film ötlete a testvérek fejében egyébként már 2004-ben megszületett, de akkoriban nem haladtak olyan jól a projekttel, így jegelték a dolgot, hogy aztán 2013-ban újra elővegyék, és lendületből be is fejezzék a forgatókönyvet. A projekthez sorban álltak a sztárok, gyakorlatilag még a kisebb mellékszerepekben is ismert neveket láthatunk, mi mégsem ennek örülünk a legjobban, hanem annak, hogy a világ egyik legzseniálisabb operatőre, Roger Deakins kis kihagyás után visszatért Coenékhez, és ugyan az utóbbi időben a digitális technológiát részesítette előnyben, a testvérek kedvéért ismét 35 mm-es filmre forgatott, mivel Joel és Ethan úgy gondolta, hogy egy kosztümös, ötvenes években játszódó filmnek nem áll jól a digitális képi világ. 
 
Baird Whitlock (George Clooney) Hollywood egyik legnagyobb sztárja, és ebben még az sem akadályozza meg, hogy komoly alkoholproblémákkal küzd, és totál síkhülye. Megkapja karrierje nagy szerepét, és magát Cézárt, a római császárt alakíthatja, csakhogy egy Jövő nevű csoport elrabolja őt, és váltságdíjat követelnek érte. Egy filmstúdió által felkért problémamegoldónak, Eddie Mannixnek (Josh Brolin) kell valahogy összekaparnia a százezer dolláros váltságdíjat, és visszahozni az elveszett sztárt a produkcióhoz. 
 
Hazai bemutató: 2016. február 
 
2015.10.26
|


Film premierek

Rontó Ralph

amerikai animációs film, 92 perc, 2012
Játék
November 3. és 5. között az Európai Parlament idén is az Uránia Nemzeti Filmszínházban mutatja be az Lux-díjra jelölt, döntős filmeket.
Filmek a TV-ben
H
23
K
24
Sze
25
Cs
26
Legnépszerűbb
Copyright © 2023 Minnetonka Lapkiadó Kft.