Kedvenc helyek

Paddy And The Rats: Lonely Hearts’ Boulevard

est.hu:
9/10
|
olvasói
10/10 (2)
[ folk / punk ] Mint ismeretes, Európa közepén különösen nagy népszerűségnek örvendenek a hétvégi alkoholmaratonhoz passzoló zenék. Még akkor is (vagy kiváltképp akkor), ha ezek túlnyomó többsége valami szürreálisan szörnyű mutáció következtében jött létre.
Azért szerencsére a mulatós mellett egyre nagyobb igény mutatkozik a valódi tartalmat képviselő partyzenékre is, példának okáért az ír folk és a punk-rock elegyére. Hogy a Pogues, a Dropkick Murphys és a Flogging Molly által képviselt műfaj itthon is tökéletesen működik, azt mi sem igazolja jobban, mint a Firkin és a Paddy And The Rats sikerei. A Lonely Heart’s Boulevard pl. a Mahasz-lista első helyén nyitott, bár ez önmagában még kevés lenne a dicsőséghez. Ezúttal viszont azon ritka esettel volt dolgunk, hogy egy mindennemű giccsfaktortól mentes, minőségi kiadvány került az eladási lista élére.
 
A kelta kocsmapunk nem tartozik azon műfajok közé, melyben forradalmi dolgokat lehet véghezvinni, így a Lonely Hearts’ Boulevard sem tartogat észveszejtő meglepetéseket. Paddyéknek azonban újfent sikerült egy kellően változatos és fogós lemezt írni, tehát elmondhatjuk, hogy a maximumot hozták ki magukból. A hagyományos ökölrázó ugrálásra késztető punkos darabok (Keep The Devil Down In The Hole, Drunker Than You) mellett kevésbé egyértelmű darabok is helyet kaptak az albumon: kiválóak pl. a My Sharona revüs, musicales dallamai, a Rouge csengettyűs bevezetője vagy a That's My Nature zongorafutamai.
 

 
A lírai trackek viszont kevésbé állnak jól a csapatnak, a Sleeping With The Winter és a Blue Eyes is inkább csak időhúzó jelleggel bír, de ezeket sem lehet kifejezetten rossznak titulálni. Ami pedig a Lonely Hearts’ Boulevard egyik legnagyobb pozitívuma, hogy 50 perces terjedelme ellenére sem laposodik el, ami ritkaság a hasonló lemezek esetében. Jelentjük: a Paddy And The Rats nem egy indokolatlanul ajnározott magyar zenekar. 
kirsch
2015.11.03
|


Játék
AZ A BAAAJ... …hogy Kiki nem szeret kirándulni. És hogy anya mindig sokat dolgozik. És hogy a nagyi háza teli van pókokkal. És még annyi minden más is!
Copyright © 2019 Minnetonka Lapkiadó Kft.