Labirintus (2012)

olvasói
(0)
Három titok. Két nő. Egy Grál. A két idősíkban játszódó történetben a jelenben megismerjük Alice Tanner-t, aki egy csúnya szakítás után Dél-Franciaországba utazik egy ásatásra, ahol különös élményben lesz része. Ekkor kezd kibontakozni egy régi történet még a 13. század hajnaláról egy népről, melyet eltörölt a Földről a pápai inkvizíció. Dél-Franciaországban éltek a katharok, azaz a tiszták, akik ugyan keresztények voltak, de tagadták a mennyet és a poklot és azt vallották, lelkünk csak újjászületéssel tisztulhat meg. Hitük terjedése veszélybe sodorta volna a katolikus egyház hatalmát, így kegyetlen módon irtották őket. 1209-ben Alais-ra, egy ifjú asszonyra édesapja rábízza egy ősi titok és néhány könyv megőrzését, melyek régi korok bölcsességét rejtik. Közben a keresztes hadak felsorakoznak, hogy megostromolják a várat, mivel Trencavel vicomte, a város ura nem hajlandó kiszolgáltatni nekik a katharokat. Alais-nak nincs könnyű dolga, mert lelketlen nővére mindenáron rátenné kezét a rá bízott titokra. A jelenben Alice-nak hajmeresztő kalandok során kell ráébrednie, hogy milyen kapcsolat fűzheti a múltbéli lányhoz.Az angol Alice tehát Franciaországba utazik, hogy átvegye nagynénje hagyatékát, de előtte barátnője hívására részt vesz egy ásatáson, ahol elájul és különös látomás villan fel előtte, melyben egy múltbéli lány könyveket nyújt át neki. Magához térvén egy gyűrűt talál, és ekkor kezdődnek rejtélyekkel és gyilkosságokkal teli kalandjai.

|
Labyrinth
angol-cseh-dél-afrikai-német kalandfilm, 180 perc, 2012
Kate Mosse bestseller regénye, a Labirintus már több mint 1 millió eladott példány az idén Angliában! A British Book Awards 2006 nyertes könyve! Ridley és Tony Scott, itt és most producerek, filmvászonra álmodták a Labirintus lebilincselő történetét.
Színész:

Jessica Brown Findlay
(Alais Pelletier Du Mas)

Vanessa Kirby
(Alice Tanner)

Tom Felton
(Viscount Trencavel)

Tony Curran
(Guy D'Evreux)

Sebastian Stan
(Will Franklyn)

Emun Elliott
(Guilhem du Mas)

John Hurt
(Audric Baillard)

Patrick Rapold
(Yves Biau)

Bernhard Schir
(Paul Authie)

(12 kép)


Filmek a TV-ben
H
26
K
27
Sze
28
Cs
29
P
30
Ifjúsági/gyerek műsorok a TV-ben
H
26
K
27
Sze
28
Cs
29
P
30
Játék
November 3. és 5. között az Európai Parlament idén is az Uránia Nemzeti Filmszínházban mutatja be az Lux-díjra jelölt, döntős filmeket.
Copyright © 2022 Minnetonka Lapkiadó Kft.