Így készült a Deadpool

Végre egy Marvel-film, ami szakított azzal a megközelítéssel, hogy a szuperhősfilmeket főképp a tinik ízlésének megfelelve kell elkészíteni! A Deadpool film trágár és erőszakos lesz, teli öniróniával, és már nagyon hiányzott egy ilyen karakter a képregényes filmuniverzumból.
10. Deadpool figurája Ryan Reynolds alakításában egyszer már feltűnt a vásznon, méghozzá a 2009-es X-Men kezdetek: Farkasban, csakhogy ott az alkotók elkövették a legnagyobb bűnt, amit a figura ellen el lehet: bevarrták a száját, így pont a lényege veszett el. A filmre persze nemcsak emiatt nem emlékeznek vissza szívesen a rajongók. 
 
9. Ryan Reynolds addig sertepertélt a Fox stúdiónál, míg kisírta magának, hogy egy tesztfelvételt készítsenek egy hosszabb jelenetből. Ez 2012-ben elkészült, de csak arra volt jó, hogy a stúdió ezt is elutasítsa. Viszont a felvételt 2014-ben valaki kiszivárogtatta az internetre, és a rajongók reakciói olyannyira pozitívak voltak, hogy a Fox úgy döntött, mégis megcsinálja a filmet. 
 
8. Túl sokat azonban nem mertek kockáztatni, ezért biztonsági okokból egy szuperhősös mozikhoz képest alacsonyabb költségvetést szavaztak meg a projektnek, cserébe viszont Reynoldséknak nem kellett tartaniuk magukat a műfajban jellemző PG13 (13 éven aluliaknak!) korhatárkategória követelményeihez. 
 
7. A film végül annyira durva lett, hogy Kínában be is tiltották a forgalmazását. Normál esetben csak kivágnak, esetleg megrövidítenek néhány jelenetet, ám a kínai cenzorok szerint, ha a Deadpoolból minden necces jelenetet kivágnának, a film érthetetlenné válna. 
 
6. A filmet mindössze 48 nap alatt forgatták, ami nem sokkal több egy átlagos magyar film forgatási idejénél, ebben a műfajban pedig szinte példa nélküli. 
 
5. A filmben találkozhatunk minden idők legmenőbb nevű szuperhősével, Negasonic Teenage Warhead-del, aki a Monster Magnet nevű rockbanda egyik dala után kapta a nevét. 
 
4. A sztori a jelenben játszódik, ám az X-Men: Az eljövendő múlt napjai időutazós cselekményének hatására sok minden megváltozott, és így lehet az, hogy a Farkas-filmben történtek ebben az alternatív jelenben nem estek meg Wade Wilsonnal/Deadpoollal. 
 
3. Szerencsére ebben a filmben sem kell mellőznünk a Marvel-guru, Stan Lee cameóját. Egy DJ-t alakít, aki egy sztriptízbárban zenél. 
 
2. Az évek során jó néhány rendező került már kapcsolatba a projekttel. A legesélyesebb Robert Rodriguez volt, aki még 2010-ben rendezte volna meg a saját változatát, de aztán a Fox hezitálása miatt továbbállt, 2014 elején pedig arról volt szó, hogy a főképp forgatókönyvíróként ismert David S. Goyer lesz a rendező. Végül az első filmes Tim Miller lett a befutó. 
 
1. A Foxnál annyira bíznak a film sikerében, hogy már elkezdték a folytatás előkészítését, és Deadpool karaktere várhatóan az X-Men univerzumba is szervesebben kapcsolódik majd be a jövőben. 
 
2016.02.08
|


Film premierek

Üveg

amerikai akcióthriller, 129 perc, 2019

Tű, cérna, szerelem

francia-indiai filmdráma, 99 perc, 2018

Kurszk

belga-luxemburgi filmdráma, 117 perc, 2018

Az átkelés madarai

dán-kolumbiai-mexikói gengszterfilm, 125 perc, 2018
Ahol a héten érdemes...
Budapest, Műcsarnok, 2018. október 19. - 2019. október 6.
 
január 17 - 23.
 
Budapest, Pesti Színház, január 22. 19:00
 
Budapest, Bálna, 2018. december 22. - 2019. február 23.
Játék
Felismernél egy gyilkost, ha elsétálna melletted az utcán? Georg Büchner Woyzeck című drámáját két korabeli gyilkosságról megjelent cikk ihlette.
Copyright © 2019 Minnetonka Lapkiadó Kft.