Nyerj páros jegyet a William Yang: Blood Links c. angol nyelvű előadásra!

Banán: kívül sárga, belül fehér – ilyennek érzi magát William Yang. Személyes történet, mely leköveti azt a 100 évet, ami alatt egy család szétszóródik, majd újra össze-össze gyűlik Kínából és Ausztráliába menet.
Az előadásban keveredik a mesélés és a társadalomtörténet a régi fényképek nézegetésével. Humorral és iróniával visz magával a családtörténet körbe-karikába a világon. Születés, szerelem, halál, hagyományok és ételek – zavarba ejtően ismerős a tartalom. Világszerte megtapsolt történet. 
 
William North Queenslandben, Ausztrália északi részén nőtt fel, ott, ahova a nagyszülei az ausztrál aranyláz idején, az 1880-as években Kínából átköltöztek. A család teljesen asszimilálódott, így Yang jócskán felnőtt volt már, amikor foglalkoztatni kezdte saját kínaisága. Édesanyja halála után, 1992-ben nekiindult, hogy feltérképezze közeli és távoli rokonai történetét. Származáskutatása sokféle életúthoz elvezette: gazdagok és szegények, szolgák, kétkezi munkások; legtöbbjük egy szót sem beszél már kínaiul.
 
Az előadáson keresztül ráláthatunk arra, hogyan ereszt gyökeret a kínai diaszpóra és hogyan tartja meg a családi kötelékeit generációkon, házasságokon, mindenféle keveredéseken keresztül. Yang reflektált és találó megfigyelései minket is saját családfánk felállítására csábítanak. 
 
Helyszín: Trafó Kortárs Művészetek Háza
 
Időpont: 2016. máricus 3., 20:00
 
Az előadás angol nyelvű!
 
Ha szeretnél jegyet nyerni az előadásra, nincs más dolgod, mint válaszolni az alábbi kérdésre!
 
A határidő lejárt, már nem lehet tippelni!
Copyright © 2019 Minnetonka Lapkiadó Kft.