Itt a tavaszi csináld magad!

Avagy hogyan öltöztesd virágba a lakást
Fel a fejjel! Nemsokára itt a várva várt jó idő és a napsütés évszaka. Azonban még vidámabban várhatjuk a tavaszt, ha közben az otthonunkat is hipp-hopp rendbe rakjuk.
S bár a tavaszi nagytakarítás senkinek sem a kedvence, pakolászás közben mégis rengeteg limlomnak hitt, rejtett kincsre lelhetünk, amiből aztán akár a legtrendibb homemade dekorációk készülhetnek. Barkácsolásra fel!
 
Színpompás ajtódísz 
 
Minden évszaknak megvan a maga ajtódísze, így a tavasz sem múlhat el effajta csinos vendéghívogató nélkül. S talán éppen ebben az időszakban van a legkönnyebb dolga a szorgos barkácsnak, hiszen egy tavaszi koszorúra a virágtól, egészen a színpompás szalagokig és dekorpillangókig szinte bármi rákerülhet. A jelszó: vidámság! 
 
Elkészítési idő: 40 perc 
 
Nehézségi fok: közepes 
 
Pillangók a falra 
 
Igazán varázslatos hangulatot csempészhet az otthonodba néhány falra ragasztott színes pillangó. Ehhez pedig nem is kell hatalmas tudás, és fantázia sem, éppen elég, ha egy kicsit kreatív vagy, és persze van türelmed: színes kartonból, vagy mintás csomagolópapírból kell lepkeformákat vágnod. Ha pedig ezzel megvagy, már csak találj helyet a pillehadnak és ragaszd fel őket, hogy innentől kezdve jó darabig a szobád ékei lehessenek ezek a színes szárnyasok. 
 
Elkészítési idő: 1 óra 
 
Nehézségi fok: nehéz 
 
Virágos matricák 
 
Ugyancsak pofonegyszerű, ám annál gyönyörűbb tavaszváró dísz lehet a szobádban egy-egy darab virágmintás falmatrica. Persze az örök szabály itt is érvényes, a kevesebb néha több. Viszont most abszolút a tiéd a döntési lehetőség, hiszen a te szobádról van szó. Mi csak megsúghatjuk, hogy szerintünk a rózsa és a tulipándísz a legtutibb választás, valamint azt is hozzátennénk, hogy érdemes türelmesen, lassan, precízen a falra nyomkodni ezeket a díszeket, hiszen így biztosan nem gyűrődik majd meg az új kedvenced. 
 
Elkészítési idő: 15 perc 
 
Nehézségi fok: könnyű 
 
Húsvétváró dekoráció 
 
Mindjárt itt a húsvét, elő tehát mindenféle színpompás és csibés, vagy éppen nyuszis cuccal és virágmintás tojáskákkal. A rendező elv nálunk a színskála lett, sőt, egy pár barkát is vázába állítottunk, hogy arra aggassuk fel a kedvenc parányi díszeinket. A barkakosár mellett pedig nem is tudnánk cukibbat elképzelni: facsibék és nyuszik sorakoznak. Mert a húsvéti kavalkádba minden belefér, ami aranyos! Imádjuk! 
 
Elkészítési idő: 1 óra 
 
Nehézségi fok: közepes 
 
Színes tavaszi tolltartók 
 
Munka közben sem lesz borús a kedved, ha szivárványszínű tolltartókkal veszed magad körül. Ráadásul alig fél óra alatt saját magadat is meglepheted ezekkel a kis holmikkal: fesd ki, vagy csavard színes csomagolópapírba a hozzád legközelebb eső papírpoharat vagy éppen a kedvenc befőttesüvegedet, és máris kész a varázslat. Persze mindezt feldobhatod még további díszítéssel is, ha van hozzá kedved. Erre az esetre gyöngyöt, madártollat és színpompás szalagokat javaslunk. 
 
Elkészítési idő: 40 perc 
 
Nehézségi fok: közepes 
 
Extrém vázák 
 
Talán a legkönnyebb és mégis leglátványosabb mutatványhoz érkeztünk, hiszen csak körül kell nézned: mert vázát és cserepet szinte akármiből egy pillanat alatt készíthetsz. Vegyük például az egyik elhasznált tornacsukádat, vagy egy cuki rózsaszín gumicsizmát, amit már nem használsz. Akármelyiket is választod, csak töltsd meg vízzel vagy éppen földdel, dobd bele a kiszemelt virágot, és gyönyörködj a művedben. Hát nem nagyszerű? 
 
Elkészítési idő: 10 perc 
 
Nehézségi fok: könnyű 
Kurcz Orsi
2016.02.29
|


Játék
Egészen új, egyszerre mikro- és makroszintre viszi a Marvel Moziverzumot A Hangya és a Darázs!
Copyright © 2018 Minnetonka Lapkiadó Kft.