Imádják az angolszász kritikusok az Amerika Kapitány: Polgárháborút

Míg felénk a forgalmazók úgy rettegnek a kritikusoktól – tisztelet a kivételnek –, mint a tűztől, és általában csak egy-két nappal a premier előtt vetítik le nekik a filmeket, addig a világ szerencsésebbik felén örömmel mutatják be nekik azokat a filmjeiket, amelyekre büszkék, akár sok-sok héttel a premier előtt.
Ez történt az Amerika Kapitány: Polgárháború esetében is, a hatás pedig elsöprőnek bizonyult. A Marvel filmek egyik gyenge pontját mindig a főellenfelek jelentették, és mivel tucatnyi Marvel moziból egyedül a Tom Hiddleston alakította Lokira emlékezünk vissza szívesen – meg úgy egyáltalán –, így ezt a problémát nem ártott kiküszöbölni. Ezt az új film azzal érte el, hogy a hősöket fordította egymás ellen, csakhogy az első kritikák szerint a Batman Superman ellennel szemben itt sikerült valódi okokat találni erre, és a film egyik fő erejét az adja, hogy a benne látható konfliktusban mindkét félnek igaza van. Drámai hangvételűnek, sőt az eddigi legjobb Marvel-mozinak tartják a Polgárháborút, amiben az új karakterek (Fekete Párduc, Pókember) bemutatkozása is jól sikerült, ráadásul a reptéri akciójelenetet minden idők legjobb szuperhősfilmes akciószcénájának tartják. De messzi van még május 5-e… 
2016.04.14
|


Film premierek

Rontó Ralph

amerikai animációs film, 92 perc, 2012
Játék
Ester Rada az élő bizonyíték rá, hogy jelentősen lerövidíthető az az időszak, amikor a kezdő zenész ötvenfős klubokban kényszerül játszani húsz fizető vendég előtt.
Filmek a TV-ben
H
6
K
7
Sze
8
Legnépszerűbb
Copyright © 2023 Minnetonka Lapkiadó Kft.