A barátságos óriás

est.hu:
6/10
|
olvasói
6/10 (27)
Spielberg a Lincoln és a Kémek hídja után egy újabb történelmi eposz helyett gyerekfilmet forgatott Roald Dahl (Charlie és a csokigyár) Szofi és a HABÓ című regényéből. A történet főszereplője Sophie, akit éjjel elrabol az árvaházból egy óriás.
A kislány hamar rájön, hogy nincs félnivalója, mert nem egy emberevő, gonosz monstrum fogságába esett, csak HABÓ, a „Hatalmagos Azonáltal Barátságos Óriás” vitte magával az óriások földjére. Sophie és az emberek álmaiért felelős HABÓ jó barátok lesznek, és úgy döntenek, személyesen kérik az angol királynő segítségét a gyerekrabló óriások elűzéséhez. Hiába a szeretnivaló mese, a CGI-jal megbolondított látvány és a cukira maszkírozott Mark Rylance sem elég ahhoz, hogy igazán emlékezetessé tegye A barátságos óriást, ami valahol az E.T. és A Gyűrűk Ura közti senki földjén keresi a saját hangját, de nem sikerül rátalálnia.
zsinora
2016.08.18
|
The BFG
amerikai-angol-kanadai családi film, 117 perc, 2016
A Sophie nevű kislány megismerkedik egy kitaszított, de jószívű óriással.
Forgalmazza: Freeman Film
Bemutató: 2016. augusztus 25.
(16 kép)


Film premierek

Rontó Ralph

amerikai animációs film, 92 perc, 2012
Játék
A szentendrei Skanzen a magyar nyelvterület népi építészetét, lakáskultúráját, gazdálkodását és életmódját mutatja be a 18. század közepétől a 20. század első feléig tartó időszakig.
Legnépszerűbb
Copyright © 2023 Minnetonka Lapkiadó Kft.