„Én mindig úgy játszottam Tonyt, hogy ő sohasem lepődik meg semmin” - Robert Downey Jr.

Robert Downey Jr. neve teljesen összefonódott a Vasemberével. Az Amerika Kapitány: Polgárháború című filmben immár hatodjára bújik a karakter bőrébe. Ráadásul most egy minden eddiginél nagyobb ellenfelet, a legnagyobb szövetségesét kell legyőznie.
Milyen hatással vannak Tonyra a sokoviai események? 
 
Tony szembekerül egy civillel, aki szembesíti őt mindannak a következményeivel, amit a Bosszúállók ténykedése Sokoviában okozott. Visszatekint arra, hogy mi történt, és egy nagyon konzervatív álláspontot vesz fel. Azt látja, hogy kezdenek elszabadulni a dolgok: például Jarvisból egy lebegő, lila fickó lett, és az ilyen dolgok Tonynak már nincsenek az ínyére. Úgy hiszi, hogy ebben a kérdésben a jó oldalra áll. 
 
Beszéljünk kicsit a csapatodról... 
 
Igen, az enyém a Vasember banda. Furcsa, hogy a Fekete Özvegy nincs a csapatomban, hiszen Natasha figurája a Vasember 2.-vel lett a Marvel univerzum része, de ez végül is szervesen következik abból, hogy az Amerika Kapitány - A tél katonája során ő és a kapitány annyira jóban lettek. Persze nem akarunk egy olyan világban élni, ahol Rhodey nem Tonyval van, szóval ez a szövetség a közös múltjuk miatt egyértelmű volt. A többieket viszont mind meg kell győznie az igazáról.

 
Tony Vasember-ruhája fejlődött valamit az Ultron korában látottakhoz képest? 
 
A Vasember 3. során Tonyt afféle MacGyverré változtattuk, akinek szinte büdzsé nélkül kellett létrehoznia nagy dolgokat. Ezúttal csak egy apró módosítás történt, olyasmi, ami segíti Tonyt abban, hogy szembe szálljon a Tél katonájával akár egy kézitusában is. Ő mindig alkalmazkodik a helyzethez. Ha valamire szükség van, Tony megcsinálja. 
 
Furcsa, hogy most olyanokkal kell megküzdened, akik korábban a te oldaladon álltak? 
 
Mindig úgy játszottam Tonyt, hogy ő sohasem lepődik meg semmin, amit tennie kell. Azt gondolja, hogy okkal történnek úgy az események, ahogy, és azt hiszem, ebben igaza van. Mindig megtalálja a maga igazát, vagy ha nem, akkor megleli később. Ha rajta nem is, a csapattagjain olykor látod, hogy elbizonytalanodnak abban, amit tesznek. 
 
Szerinted mi teszi Chris Evanst annyira jó Amerika Kapitánnyá? 
 
Olyan ő, mint a Marvel Spencer Tracyje. Odaáll, elmondja a frankót, aztán szétrúg pár segget, ahogyan csak ő tud. Hihetetlen fizikuma van. Amerika Kapitányt volt a legnehezebb bekapcsolni a Marvel univerzumba, de Chrisnek rögtön elsőre sikerült, aztán újra összejött a két Bosszúállók-filmmel és az Amerika Kapitány-filmek folytatásaival is. Szerintem őt magát is meglepte, hogy mennyi szeretetet kapott a figura megformálásáért. Ha ma benézek egy bevásárlóközpontba, legalább húsz helyen biztosan árusítanak Amerika Kapitányos pólókat, és ez elsősorban róla, valamint arról szól, hogy mennyire magáévá tette ezt a figurát. Gyakorlatilag kulturális szimbólummá nőtte ki magát. Nagyon bírom Christ, és bár egészen más a munkamódszerünk, jól kijövök vele, és sokat tanulok tőle. 
 
Szerinted mi fogja majd meg a nézőket az új filmben? 
 
Az embereket meglepi majd az út, amit a Kapitánynak be kell járnia. Tony útja egyszerűbb, ő csak követi, amit a szíve diktál, és nem kell különösebb kompromisszumokat kötnie. Persze közben ő is felforgat néhány dolgot, de itt a Kapitány az, aki igazán komoly morális dilemmákkal néz szembe. A mozi elején súlyos veszteség éri őt, és ennek köszönhetően kell visszatérnie azokhoz a régi emberi kapcsolataihoz, amelyek nagyon régóta az övéi.  
 

 
 
Tulu/Fórum Hungary
2016.05.02
|


Film premierek

Rontó Ralph

amerikai animációs film, 92 perc, 2012
Játék
Molnár Ferenc Caramel 2005-ben, a Megasztár 2. szériájának győzteseként került a zenei köztudatba. 10 év elteltével sikere töretlen, a zenei és közélet kiemelt szereplője.
Legnépszerűbb
Copyright © 2022 Minnetonka Lapkiadó Kft.