Így készült az Amerika Kapitány: Polgárháború

Amikor Daniel Brühl az első forgatási napon a díszletben járt, rögtön megjegyezte, hogy ennek a filmnek az árából húsz másik film is kijönne. A Marvel nem kicsiben gondolkodott amikor egymásnak eresztette két legnépszerűbb képregényhősét.
10. A Sony bénázása kellett ahhoz, hogy a Pókember végre hazatérhessen a Marvel-közösségbe. A csodálatos pókember-filmek alulteljesítése után a stúdió a Marvelhez fordult segítségért, akik megígérték, hogy besegítenek a figura újjáélesztésébe, ha cserébe a Sony megengedi, hogy a hálót lövögető szuperhős együtt bandázzon Vasemberékkel az ő filmjeikben. Ennek eredményeként láthatjuk az eddigi legfiatalabb Pókembert a vásznon, a 19 éves Tom Holland személyében. 
 
9. May néni karakterét a fiatalabb színészhez igazítva látványosan megfiatalították, és a csinos Marisa Tomeinek adták a szerepet.  
 
8. A film elkészültéhez komoly lökést adott, hogy a Warner bejelentette a Batman Superman ellen filmtervét, így a Marvel is elő akart állni a maga hősöket egymás ellen eresztő mozijával. 
 
7. Joe Russo szerint a forgatás legnehezebb pillanata az volt, amikor Amerika Kapitány saját kezűleg tart vissza egy helikoptert a felszállástól. A helikoptert valójában egy daru tartotta felülről, viszont a figura izommunkájának hitelesnek kellett tűnnie, így Chris Evans az eddigieknél is sokkal többet gyúrt a mostani filmre. 
 
6. Mark Ruffalót ugyan látták feltűnni a film forgatásán, de Hulk jelenete végül a vágószobában végezte, így nem láthatjuk a mozikban. 
 
5. A film alkotói és színészei magukban mindig csak Bosszúállók 2,5-nek nevezik az Amerika Kapitány: Polgárháborút, ugyanis annyi szuperhős jelenik meg a történetben. 
 
4. A film előzetese megdöntötte a Star Wars - Az ébredő erő korábbi rekordját, amikor 24 óra leforgása alatt több mint 64 millió nézője lett. 
 
3. Az Amerika Kapitány: Polgárháborúban újra feltűnik Thaddeus Ross tábornok (William Hurt), akit A hihetetlen Hulkban láthattunk. Ez azért nagy dolog, mert arról a filmről a Marvel univerzum többi mozija gyakorlatilag megfeledkezett. 
 
2. Az egyik új érkező, a Fekete Párduc külseje saját keveréke a valódi maszknak, valamint a CGI-effektusoknak. 
 
1. A maga 146 perces játékidejével ez eddig a Marvel univerzum leghosszabb filmje. 
 
2016.05.02
|


Film premierek

Rontó Ralph

amerikai animációs film, 92 perc, 2012
Játék
A szentendrei Skanzen a magyar nyelvterület népi építészetét, lakáskultúráját, gazdálkodását és életmódját mutatja be a 18. század közepétől a 20. század első feléig tartó időszakig.
Copyright © 2022 Minnetonka Lapkiadó Kft.