Így készült a Tarzan legendája

A filmtörténet egyik leghíresebb figurája egy hosszúra nyúlt pihenő után tér vissza ismét. Vajon Edgar Rice Burroughs karaktere van annyira izgalmas, hogy a XXI. század nézőit is meghódítsa? Utánajártunk a kulisszatitkoknak.
10. Alexander Skarsgård elsősorban az édesapja, a színész Stellan Skarsgård miatt vállalta el a szerepet, mivel az apja hatalmas Tarzan-rajongó. 
 
9. A szerep igen vonzónak számított Hollywoodban. Többek között Tom Hardy, Charlie Hunnam és Henry Cavill is küzdött érte. Sokáig az utóbbi tűnt befutónak, de aztán a Warner belátta, hogy Supermanjüknek túl sűrű a beosztása a DC képregényfilmekkel, és ezek mellett egy Tarzan már nem fér bele a munkarendjébe. 
 
8. Alexander Skarsgård bitang jó formában van a filmben, ám ezért az izomzatért komoly áldozatokat kellett hoznia. Egy négy hónapon át tartó intenzív edzéstervet teljesített, ami annyi idejét felemésztette, hogy saját bevallása szerint például arra se maradt ideje, hogy a családtagjaival és barátaival találkozzon mellette.  
 
7. Nem csak súlyzókat emelgetett naphosszat, a diétája is rendkívül szigorú volt. Elmondása szerint ez idő alatt gyakorlatilag csirkehúson élt. Minderre azért volt szükség, mert a film nagy részében Tarzant meztelen felsőtesttel láthatjuk. 
 
6. Nemcsak a főszereplőt, hanem a rendezőt is nehezen találták meg a filmhez. Hosszabb-rövidebb ideig dolgozott a projekten Guillermo del Toro, Stephen Sommers és Craig Bewer is, mire a Harry Potter-filmek rendezésével nevet szerző David Yates lett a befutó. 
 
5. A film kapcsán a legnagyobb visszhangot egy szexjelenet kapta, aminek a forgatásán David Yates rendező arra kérte a Jane-t alakító Margot Robbie-t, hogy vágja pofon Alexander Skarsgårdot. A jelenet előtt a filmben csak civilizált körülmények között láthatjuk őket, és a direktor így akarta megmutatni, hogy a dzsungelbéli vad énjük továbbra is bennük van. A színészek állítása szerint a próbálkozást siker koronázta. 
 
4. Yates számtalanszor repült Afrikába, hogy megfelelő helyszínek után kutasson. Elmondása szerint elképesztően látványos helyeket látott, ám végül takarékossági okokból a filmet az angliai Leavesden stúdiókomplexumban forgatták le. A film operatőre, Henry Braham azért átrepült Afrikába, hogy minél több igazi dzsungelképet rögzítsen a film nagytotáljaihoz a hitelesség kedvéért. 
 
3. Alexander Skarsgårdnak egyszer is bőven elég lehetett átesnie a fizikai átalakulás tortúráján, ám ez nem volt elég. Miután lement a nyolchónapos forgatás, a színész visszaállt a normál életmódjára, amikor egyszer csak szóltak neki, hogy az utóforgatások miatt újra formába kell lendülnie. 
 
2. Bár a múlt században hatalmas mennyiségű – sok tucatnyi – Tarzan-film árasztotta el a mozikat, mostanában a figura kissé kiment a divatból. Ez abból is látszik, hogy az utolsó mozifilm az 1999-ben készült Walt Disney-féle animációs film volt. 
 
1. Az alkotók Tarzant egy szuperhősnek látják, és a Tarzan legendáját is ebben a szellemben készítették. A különbség csupán annyi, hogy az ő szuperhősük nem visel köpenyt, az ereje pedig az öklében van. 
 
 
2016.06.27
|
(20 kép)


Film premierek

Rontó Ralph

amerikai animációs film, 92 perc, 2012
Játék
A szentendrei Skanzen a magyar nyelvterület népi építészetét, lakáskultúráját, gazdálkodását és életmódját mutatja be a 18. század közepétől a 20. század első feléig tartó időszakig.
Copyright © 2023 Minnetonka Lapkiadó Kft.