Kedvenc helyek

Blink 182: California

est.hu:
7/10
|
olvasói
5/10 (2)
[ pop / punk ] A Blink 182 legutóbbi nagylemeze egy találó szinonima volt az „indokolatlan visszatérés” szókapcsolatra. Azóta egyértelműen sikerült azonosítani, mi, pontosabban ki okozta a zavart az Erőben: természetesen Tom DeLonge énekes-gitáros volt a tettes.
DeLonge jóvoltából 2005-ben már egyszer feloszlott a csapat, mivel ő úgy érezte, sokkal inkább megtalálta a művészi kiteljesedést Angels And Airwaves nevezetű c-kategóriás indie-zenekara élén. Mikor az újjáalakulás után pár évvel visszatértek a régi problémák, a zenekar maradék 2/3-a jóval prózaibban oldotta meg a helyzetet: DeLonge-ot kitették, posztját pedig az Alkaline Trio frontemberének ajánlották fel. Hogy 2016-ban, jó 15-20 évvel a kaliforniai punkhullám lecsengése után mennyire van szüksége a világnak egy jópofizó, energikus, slágeres, ám nem túl tartalmas lemezre, arról lehetne vitatkozni, tény azonban, hogy Matt Skiba új lendületet adott a Blinknek. (Még ha az anyag 80%-át a basszeros Mark Hoppus énekelte is fel.) 
 

 
A trió zenéje persze megmaradt hupikék M&M's mázba mártott pop-punknak, de Hoppusék olykor – önmagukhoz képest – meglepően gyors és nyers dalokat írtak. A nyitó Cynical akár korai NOFX is lehetne, de az Only Thing That Matters vagy a Rabbit Hole is megállná a helyét egy 90-es évekbeli Punk’O’Rama válogatáson. De persze a Blink 182 specialitását továbbra is azok a slágerek képezik, melyek öntudatlanul is az Amerikai pite tizenkettedik folytatásához íródtak. Ha az új What’s My Age Againt keressük, akkor a She's Out Her Mind vagy a San Diego lehet a tökéletes megfejtés.
 

 
Természetesen alibidalok nélkül sem ússzuk meg ezt a 42 percet, de ezek közül legfeljebb a Home Is Such A Lonely Place mondható kimondottan rossznak. És bár egy hasonló lemezen nem feltétlenül szokás kiemelni zenészi teljesítményeket, Trevis Barkernél kevés jobb dobos kalapál ebben a műfajban. Bár a zenekar nem alkotott újabb Take Off Your Pants and Jacketet, tény, hogy a California jóval meggyőzőbb, mint a Neighborhoods volt. 
 
Kiadó: BMG 
kirsch
2016.07.12
|


Közlemény Budapest, 2020.03.12. A 2020. március 11-i kormányrendelet következtében a Pesti Est mind a nyomtatott, mind az online működését leállítja. A kialakult helyzet és a kormány döntése alapvetően befolyásolja az üzleti működésünket, emiatt kénytelenek vagyunk leállni a lapkiadással. Az elmúlt közel 30 év alatt ez lesz az első olyan hét, amikor a Pesti Est nem jelenik meg. Olvasóinkat arra kérjük, hogy tájékozódjanak – mind a hazai, mind a külföldi médiából – a koronavírussal kapcsolatos hírekről! Ehhez szeretnénk segítséget nyújtani, és kezdetnek ezeket weboldalakat ajánljuk az információszerzésre: angolul: theguardian.com németül: www.spiegel.de spanyolul: elpais.com franciául:  lemonde.fr Kedves olvasóink, arra szeretnénk kérni titeket, hogy tartsuk be az óvintézkedéseket, segítsük egymást abban, hogy a vírus terjedését lelassítsuk, és vigyázzunk egymásra, gondolkodjunk józanul. Hiányozni fogtok. Viszmeg Krisztina Lapigazgató
Copyright © 2020 Minnetonka Lapkiadó Kft.