Tim Burton polgármester szeretne lenni

Ki járt már Blackpoolban? A 140 ezres lakosú, csendes tengerparti városka eddig nem nagyon hívta fel magára a figyelmet, de ez most megváltozik: valószínűleg filmtörténeti jelentőségre tesz szert. Ugyanis Tim Burton szeretne itt polgármester lenni. Majd egyszer.
A mester ebben a városban forgatta új filmjét, a Vándorsólyom kisasszony különleges gyermekei-t (Miss Peregrine’s Home for Peculiar Children, hazai bemutató: szeptember 29.), sőt, korábban egy klipet is készített itt a Killersnek. Burton azt mesélte újságíróknak, hogy leginkább a város tengerbenyúló mólója fogta meg, mely kissé elhagyott, kopott, és egy vidámpark áll a végén. 
 
Magányos kamasz voltam, sokat csavarogtam egyedül, és Santa Monica környékén, ahol felnőttem vannak hasonló mólók – magyarázta Burton. – A blackpoolinak állati erős hangulata van, varázslatos és félelmetes is. Engem nagyon vonzanak a furcsa helyek és furcsa emberek, és ebben hasonlítanak rám a Vándorsólyom kisasszony hősei. Szuperhősök ők, akik számára a képességük inkább szenvedés. Köszönöm Blackpoolnak, hogy segített életre kelteni, ezt a nagyon-nagyon furcsa világot… ha én leszek a polgármester, meghálálom. 
IC Press
2016.07.22
|


Film premierek

Rontó Ralph

amerikai animációs film, 92 perc, 2012
Játék
Ester Rada az élő bizonyíték rá, hogy jelentősen lerövidíthető az az időszak, amikor a kezdő zenész ötvenfős klubokban kényszerül játszani húsz fizető vendég előtt.
Filmek a TV-ben
H
23
K
24
Sze
25
Cs
26
Legnépszerűbb
Copyright © 2023 Minnetonka Lapkiadó Kft.