Ridley Scott az Alien Covenant után sem áll le a Prometheus-sztorival

A Covenant nevű kolonizáló űrhajó legénysége először úgy véli, felfedezte a földi paradicsomot a Föld bolygón kívül, csakhogy ami elsőre paradicsomnak látszik, arról gyorsan kiderül, hogy egy nagyon is veszélyes világ, melynek egyetlen lakója David, a Prometheus legénységének egyetlen, szintetikus túlélője.
Neil Blomkamp (District 9) a Fox stúdiónál nemrég komoly lobbizásba kezdett azért, hogy újra egy olyan Alien-filmet hozzon tető alá, melynek Sigourney Weaver lesz a főszereplője. A rajongók odáig voltak az első vázlatokért, sőt az is kiderült, hogy Blomkamp egyenesen a második rész végétől folytatná a franchise-t, úgy téve, mintha a harmadik és negyedik epizód nem is létezett volna. Aztán jött Ridley Scott, és bejelentette a stúdiónál, hogy márpedig ő is folytatná a Prometheust, méghozzá minél előbb, és azt is megígérte, hogy az új filmjében már sokkal több Alien lesz, mivel a lényeket eléggé hiányoltak az előző filmből a fanok. 
 
Az új rész, az Alien Covenant egy olyan bolygón játszódik, amit a Mérnökök saját paradicsomi lakhelyüknek teremtettek, és a csodás természeti körülmények megidézéséért a stáb a mindig bámulatos Új-Zélandra ment forgatni. Sokáig úgy volt, hogy az előző film főszereplője, Noomi Rapace nem tűnik fel az új részben, ám ez mostanra megváltozott: néhány flashback elmagyarázza majd nekünk, hogy mi történt a karakterrel. Bárhogy is lesz, Ridley Scott nem áll meg a Covenantnél, amit egy új trilógia középső epizódjának szán, szóval legalább még egy Alien-filmre számíthatunk a műhelyéből. 
 
Hazai bemutató: 2017. augusztus 
 
2016.08.09
|


Film premierek

Rontó Ralph

amerikai animációs film, 92 perc, 2012
Játék
Ester Rada az élő bizonyíték rá, hogy jelentősen lerövidíthető az az időszak, amikor a kezdő zenész ötvenfős klubokban kényszerül játszani húsz fizető vendég előtt.
Legnépszerűbb
Copyright © 2023 Minnetonka Lapkiadó Kft.