„A globális felmelegedés hatására eljött az ideje, hogy újragondoljuk a jövőt” - Felicity Jones

Pár éve még alig ismerte valaki a nevét, most pedig alig néhány hónap alatt lesz látható két blockbusterben (Inferno, Zsivány Egyes) és egy Oscar-esélyes fantasyben (Szólít a szörny), és már túl van az első Oscar-jelölésén. Felicity Jones előtt nagy jövő áll, aminek az alapjait Budapesten, az Inferno forgatásán rakta le.

32 éves.

 

A mindenség elméletéért Oscarra jelölték.

 

Ő lesz a következő Star Wars-film főszereplője.

Kapcsolódó cikkek

Szereted a thriller műfajt? 
 
A jó pszichológiai thrillereket mindenképp. Év elején elmentem Olaszországba egy jó kis Tehetséges Mr. Ripley túrára. Bejártuk a film összes helyszínét. 
 
Nagyon izgultál az első napon, hogy egy ekkora film főszereplője lehetsz? 
 
Ugyanannyira izgulok akkor, ha egy tízezer dolláros kisfilm első forgatási napján vagyok, mintha egy 250 millió dollárosén.  
 
Szóval az izgalom a munka állandó velejárója? 
 
Igen, és úgy gondolom, az adrenalin nagyon fontos része a munkánknak, ugyanis ez teszi lehetővé, hogy gyorsan gondolkodjak és gyorsan reagáljak. Az emberek mindig azt hiszik, hogy a filmezés és a színház nem is lehetne különbözőbb, de a forgatásokon is ott van a stáb, akik az első közönségét jelentik a filmnek. Az ő reakcióikon látom, hogy jól végezzük-e a dolgunkat, vagy sem. Persze azért van különbség: filmezés közben jó esetben eljön egy pillanat, amikor egy színész rájön, hogy nem kontrollál mindent, és onnantól kezdve az egész folyamat sokkal szórakoztatóbbá válik. 
 
Ron Howard és Tom Hanks már két Langdon-filmet készítettek együtt. Milyen volt velük dolgozni? 
 
Rendkívül tisztelem mindkettőjüket. Mindketten elképesztően kedves emberek, akik a szakmájuk csúcsán vannak, mégis nagyon földközeliek, nem szálltak el maguktól, és az eredményeik ellenére még mindig hihetetlenül motiváltak a szakmájukban. Egy színész számára mindig könnyebb egy olyan rendezővel dolgozni, akinek szintén van színészi múltja. Ron tudja, milyen idegesek szoktunk lenni az első napon, ezért már néhány hónappal a forgatás előtt összegyűltünk, kiegészülve David Koepp forgatókönyvíróval, hogy átolvassuk a teljes szkriptet, és elmondjuk, hogy mi az, amin változtatnánk. Ezután jöttek az olvasópróbák. Ron az összes forgatási helyszínre elvitt bennünket, hogy tudjuk, mi vár majd ránk. Ez a sok előkészület megnyugtatóan hatott rám, mert tudtam, hogy ha hibázok, így marad lehetőségem és időm a korrigálásra. Egy ekkora produkció esetében hatalmas a nyomás, de ilyen emberek mellett mint Ron és Tom, én végig biztonságban éreztem magam.  
 
A film a Föld egyik legfőbb problémájaként a túlnépesedést jelöli meg. Egyetértesz ezzel? 
 
Úgy hiszem, a globális felmelegedés hatására eljött az ideje, hogy újragondoljuk a jövőt. Fel kell tennünk magunknak a kérdést: úgy éljük az életünket, hogy az egy fenntartható jövőt eredményez? Én készen állok arra, hogy mindent megtegyek azért, hogy a következő generációkra is ugyanolyan zöld bolygót hagyjunk, amilyenben mi élünk. 
 
Az Inferno könyvváltozatát olvastad? 
 
A forgatókönyvvel találkoztam először, és a könyvet csak azután olvastam, hogy elvállaltam a szerepet. Színészként igyekszem minél több forrásból tájékozódni a karakterem kapcsán, így természetes volt, hogy elolvasom a könyvváltozatot is. Úgy érzem, minden benne volt, amit tudnom kellett a karakteremről. 
Tulu/InterCom
2016.10.10
|


Film premierek

Rontó Ralph

amerikai animációs film, 92 perc, 2012
Filmek a TV-ben
H
11
K
12
Sze
13
Cs
14
P
15
Copyright © 2021 Minnetonka Lapkiadó Kft.