Így készült a Legendás állatok és megfigyelésük

Az év egyik legnagyobb mozieseménye a Star Wars és a szuperhősös mozik mellett a Harry Potter-univerzum visszatérése, és ez még akkor is igaz, ha kedvenc szemüvegesünk társaságát ezúttal nem élvezhetjük a moziban. Lássuk, mit érdemes tudni a Legendás állatok és megfigyelésük születéséről.
10. Göthe Salmander neve már a Harry Potter és az azkabani fogolyban feltűnt a Marauder térképen. 
 
9. Bár regényíróként rendkívül tapasztalt, forgatókönyvíróként a Legendás állatok és megfigyelésük J.K. Rowling első ilyen jellegű munkája, mely teljesen új történet, bár az alapötletét Rowling 2001-es kötete szolgáltatta, aminek a bevételét teljes egészében jótékony célokra ajánlotta fel. 
 
8. A Warner stúdió régóta tervezte, hogy valahogy tovább bővíti a Harry Potter-univerzumot, de csak most sikerült rávenniük J.K. Rowlingot a folytatásra. Eredetileg egy trilógiában egyeztek meg, de amikor az író elkezdett gondolkodni a történetről, akkor rájött, hogy ebben öt rész is benne van, szóval bőven lesznek folytatások. 
 
7. Bár a Harry Potter esetében Rowling ragaszkodott ahhoz, hogy kizárólag angol szereplőkkel készüljön a film. Ez a történet már New Yorkban játszódik, így az írónő ezúttal már hozzájárult az amerikai színészek szerződtetéséhez. 
 
6. Bár egy-két másik nevet is bedobtak, alapvetően Eddie Redmayne volt az egyetlen jelölt Göthe Salmander szerepére, mivel Rowling már rég kinézte a színészt a szerepre, aki így casting nélkül kapta meg a munkát. Érdekesség, hogy Redmayne régebben jelentkezett a Potter-mozikba Tom Riddle szerepére, de alig egy mondatot hagytak felolvasni neki, és visszautasították. 
 
5. A stúdió a biztos siker tudatában egyáltalán nem sajnálta a pénzt a projektre, és 225 millió dolláros megaköltségvetést szavazott meg neki, amihez még hozzájön a marketingre szánt költség is. 
 
4. Ez az új franchise nem folytatása és nem is előzménye a Harry Potter-történeteknek, csak egy azonos világban, néhány évtizeddel korábban játszódó történet, és az alkotók szerint arra is van esély, hogy egy-két karakter a Potter-történetekből is feltűnhessen idővel. 
 
3. Bár a Harry Potter és az azkabani fogoly rendezője, Alfonso Cuarón jó előre jelezte, hogy szívesen dolgozna a Legendás állatok és megfigyelésükön, a stúdió inkább a négy HP-epizódot biztos kézzel levezető David Yates-re bízta az első részt, de mivel csak egy epizódra kötöttek vele szerződést, nem kizárt, hogy a következő részeket mások rendezik majd, és akár Cuarón is szóba jöhet. 
 
2. A legnagyobb küzdelem Jacob szerepéért folyt, amit eredetileg Michael Cerának szántak, de ő inkább elment szinkronizálni A Lego Batman-kalandba. Ezután még Josh Gadet hallgatták meg, végül Dan Foglernek adták a szerepet. 
 
1. Bár a film története New Yorkban játszódik, a stáb gyakorlatilag a teljes filmet Angliában forgatta le, mivel New York városa a húszas évek óta annyira megváltozott, hogy az eredeti helyszíneknek amúgy sem vették volna túl sok hasznát. 
 
2016.11.14
|
(27 kép)


Film premierek

Rontó Ralph

amerikai animációs film, 92 perc, 2012
Játék
Ester Rada az élő bizonyíték rá, hogy jelentősen lerövidíthető az az időszak, amikor a kezdő zenész ötvenfős klubokban kényszerül játszani húsz fizető vendég előtt.
Copyright © 2022 Minnetonka Lapkiadó Kft.