Hugh Jackman búcsút vesz Farkastól

A jövőben Logan ereje már nem a régi, és öngyógyulási képessége is egyre inkább cserben hagyja. Azonban nem ez az egyetlen gondja: az X-Men csapat leáldozásával szövetségeseinek száma is minimálisra csökkent, a jó öreg Xavier professzor pedig Alzheimer-kórral küzd.
Ráadásul egy Nathaniel Essex vezette nagyvállalat a pusztulás szélére sodorja a világot, és csak Logan állíthatja meg őket fiatal klónja, Laura Kinney segítségével…  
 
Kezdjük a legfontosabbal: a Logan az utolsó film, amiben Hugh Jackmant Farkas szerepében láthatjuk. A sztár nem csak az életkorával, de a folyton kiújuló bőrrákjával is magyarázza visszavonulását, és ez teljesen új fejezetet jelent majd az X-Men-filmek életében. Mivel az Apokalipszis című mozival a többi színész szerződése is lejárt, a 20th Century Fox várhatóan egy teljesen új gárdával kezdi újra a sorozatot, szóval a Logan az utolsó olyan mozi, ahol néhány régi kedvencünket (Jackman mellett Patrick Stewartot) viszontláthatjuk. 
 
A film alapjául az X-Men képregények egyik legkultikusabbika, az Old Man Logan szolgált. Itt egy alternatív jövőben járunk, amikor már a mutánsok többsége elpusztult. Bár a legutóbbi önálló Farkas-mozi is csalódást okozott, James Mangold rendező mégis maradhatott, ami leginkább annak köszönhető, hogy Jackman nagyon jól kijött vele, és bevédte barátját a stúdiónál. A tét már nem olyan nagy, hiszen emberünk így is, úgy is visszavonul a végén, és az első előzetes azt sejtette, hogy westernes/apokaliptikus sivárság lesz a jutalmunk. A költségvetés 127 millió dollár volt, szóval szólófilmhez képest itt is bőven kapunk majd látványt, az tuti. 
 

 
Hazai bemutató: 2017. március 2. 
 
2016.11.29
|


Film premierek

Rontó Ralph

amerikai animációs film, 92 perc, 2012
Játék
A szentendrei Skanzen a magyar nyelvterület népi építészetét, lakáskultúráját, gazdálkodását és életmódját mutatja be a 18. század közepétől a 20. század első feléig tartó időszakig.
Legnépszerűbb
Copyright © 2021 Minnetonka Lapkiadó Kft.