„Kint mínusz húsz fok volt, ő pedig rám eresztette az esőgépet” - Milla Jovovich

A Resident Evil-filmek jelentik Hollywood egyik legsikeresebb családi vállalkozását, ugyanis a főszereplő Milla Jovovich a filmeket a férjével, Paul W.S. Anderson rendezővel rakja össze. Ezúttal a lányukat, Eve-t is bevették a businessbe. A kaptár – Utolsó fejezetet január 26-tól játsszák a hazai mozik.
Ezúttal is saját magad csináltad a kaszkadőrmutatványokat? Azért a jéghideg tóban megmártózás elég meredeknek tűnt… 
 
Őszintén szólva Paul már annyi szörnyűségbe vitt bele az évek során, hogy mindig arra készülök, hogy jöhet még rosszabb. A tavas jelenet felvétele szörnyű volt, de nem vagyok biztos benne, hogy beférne az öt legmeredekebb jelenet közé, amit a hat film alatt csináltam. Egy régebbi epizódnál például hajnali kettőkor ébresztett Torontóban egy kinti jelenet forgatására. Kint mínusz húsz fok volt, ő pedig rám eresztette az esőgépet. 
 
Azért most is meg kellett erőltetned magad? 
 
Természetesen, de azért végeredményben jól szórakoztam. Kialakult benne, hogy mindig a legrosszabbra számítok, szóval ahhoz képest csak pozitívan lehet csalódni. 
 
Alice karaktere mennyire változott meg ennyi rész után? 
 
Alice-ban az a különleges, hogy egyszerre magányos farkas és karizmatikus vezető. Nem vezetheted az embereket, ha aztán a bajban ott hagyod őket, mert az szimplán csak gyávaság. Ugyan Alice nem édesanya, de van benne egy gondoskodó, óvó anyai ösztön, és én ezáltal tudok a leginkább kapcsolódni hozzá. 
 
Sokféleképpen lehet védeni az embereket… 
 
Igen, és pont ezért mondom mindig a lányomnak – aki amúgy taekwondózni tanul -, hogy álljon ki a gyengébb társaiért az iskolában, ha bántják őket. Mindig erősnek lát engem a forgatásokon, és látja, hogy a legőrültebb dolgokat is megpróbálom, és remélem, hogy ezáltal inspirálni tudom őt. 
 
Ráadásul az új filmben is szerepel. 
 
Ever már jó ideje szeretne színésznő lenni. Ötéves kora óta hordom őt magammal a forgatásokra, és még kisgyerekként elhatározta, hogy olyan tévésorozatokban akar játszani, mint az akkori kedvence, a Jessie. Mondtam neki, hogy ehhez először meg kell tanulnia tökéletesen olvasni, hogy megértse a forgatókönyveket, és ez hihetetlen motivációval töltötte őt fel. Később színészi órákra is beírattam, és ő nagyon lelkesen vetette bele magát a dologba. Természetes készsége van a színészkedéshez, ami nem hiszem, hogy bennem meglett volna az ő korában. Az alma nem esett túl messze a fájától… 
 
Nemcsak a Resident Evil-filmek főhőse vagy, hanem egyben a férjed, a rendező, Paul W.S. Anderson múzsája is. Nagy felelősség ez? 
 
Igen, és már elmondtam neki, hogy készüljön fel arra, hogy már nem leszek sokáig akcióhős. Amikor szembesítettem őt ezzel, ő csak annyit mondott, hogy szerencsére van a családunkban egy másik nő is, aki inspirálni tudja őt színésznőként: a lányunk, Ever. 
 
Beavattad a lányodat a szakma nehézségeibe is? 
 
Persze. Eszem ágában sem volt őt belerángatni a filmiparba, de nem tudok tenni az ellen, hogy imád a kamerák előtt és mögött is állni. Ever tényleg olyan, mintha egy tökéletes keveréke lenne az édesapjának és nekem: hihetetlen önbizalommal van megáldva. Paullal arra törekedtünk, hogy fenntartsuk az érdeklődését a művészetek iránt, hagyjuk, hogy sok mindenbe belekóstoljon, és még véletlenül se hozza meg túl gyorsan a döntéseket a karrierjét illetően. Szeretném, hogy megharcoljon a dolgokért, és ne csak az ölébe hulljanak, mert akkor nem értékelné őket eléggé. Néha jót tesz az embernek egy visszautasítás is, ezért olyan castingokra is elküldöm, ahol jó eséllyel nem ő kapja majd a szerepet. 
 
Tulu/InterCom
2017.01.16
|
(7 kép)


Film premierek

Rontó Ralph

amerikai animációs film, 92 perc, 2012
Játék
Molnár Ferenc Caramel 2005-ben, a Megasztár 2. szériájának győzteseként került a zenei köztudatba. 10 év elteltével sikere töretlen, a zenei és közélet kiemelt szereplője.
Legnépszerűbb
Copyright © 2022 Minnetonka Lapkiadó Kft.