Samuel L. Jackson nagyon kiakadt

A színész a Kong: Koponya-sziget kapcsán adott interjújában jegyezte meg, hogy, a South Parkot idézve, a britek „elveszik a munkát”.
Samuel L. Jackson a siralmait a Universal új horrorsikere, a nálunk áprilisban bemutatásra kerülő Tűnj el! kapcsán fogalmazta meg, melynek főszerepét a brit Daniel Kaluuya kapta meg. Jackson szerint egész más egy ilyen szerepet eljátszani egy olyan színésznek, aki egy olyan országból jött, ahol már több mint száz éve legálisak a vegyes bőrszínű kapcsolatok, míg Amerikában ez messze nem olyan régóta létezik.
 
A színész még a Selma című Oscar-jelölt filmet is megemlítette rossz példaként, ahol az amerikai legendát, Martin Luther Kinget a brit David Oyelowo játszhatta el, és ugyan szerinte is léteznek univerzális témák, ahol ez nem jelent gondot, ugyanakkor ezeket annyira amerikaiaknak tartja, hogy csak amerikai színészt alkalmazott volna.
 
A brit színészek amúgy bőrszíntől függetlenül a tradicionális színházi képzésüknek köszönhetően annyira népszerűek Hollywoodban. A kijelentésre Az ébredő erő sztárja, a brit John Boyega is reagált Twitteren, és csak annyit írt: „Brit fekete színészek kontra afro-amerikaiak. Ez egy olyan kreált harc, amire nincs időnk”. 
 
(theguardian.com) 
2017.03.09
|


Film premierek

Rontó Ralph

amerikai animációs film, 92 perc, 2012
Játék
November 3. és 5. között az Európai Parlament idén is az Uránia Nemzeti Filmszínházban mutatja be az Lux-díjra jelölt, döntős filmeket.
Legnépszerűbb
Copyright © 2023 Minnetonka Lapkiadó Kft.